Η νέα Chevrolet Corvette C8 έρχεται στην Ευρώπη

Gazzetta team
Η νέα Chevrolet Corvette C8 έρχεται στην Ευρώπη
Αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η νέα Chevrolet Corvette θα έρθει στην Ευρώπη, πλέον όμως είναι επίσημο καθώς η μάρκα ανακοίνωσε ότι από το 2021 θα διατίθεται κανονικά.

H Chevrolet Corvette είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που πάντα πρόσφερε επιδόσεις και ιδιαίτερο χαρακτήρα σε προσιτή (για τα δεδομένα αυτών των αυτοκινήτων) τιμή. Η νέα της γενιά, η C8 διαφοροποιείται σημαντικά από τις προηγούμενες με βασική διαφορά της ότι είναι κεντρομήχανη. Όλες οι προηγούμενες Corvette είχαν τον V8 στο εμπρός τους μέρος και την κίνηση, κλασικά, στους πίσω τροχούς.

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 λοιπόν, οι Ευρωπαίοι αγοραστές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το μοντέλο αφού ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα περάσει τον Ατλαντικό και θα φτάσει στις εκθέσεις της Γηραιάς Ηπείρου. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι η τιμές της θα ξεκινούν κάτω από τις 100.000€ και σε αυτά τα χρήματα θα αγοράζεις ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, που κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα των 6.2 λίτρων που αποδίδει 495 ίππους και 637 Nm ροπής. Η διαφορά της στην τιμή, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι πάρα πολύ μεγάλη και εκεί βασίζουν και την επιτυχία της.

Με «φουλ» εξοπλισμό στην Ευρώπη

Το μοντέλο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κατάλογος στάνταρ εξοπλισμού. Για παράδειγμα, σημειώστε ότι θα έρχεται με το μεγάλο σετ φρένων της Brembo, θα έχει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S. Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό το περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα πολυτελές με στάνταρ το Head-Up Display, μεγάλες οθόνες πληροφόρησης, ηχοσύστημα της Bose και πολλά ακόμη. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την τιμή που θα διατίθεται σε κάθε αγορά, στη Βρετανία όμως, θα ξεκινάει από 91.000€ η «κλειστή» έκδοση και από 97.500€ η κάμπριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!