Κίνα: Σημαντική αύξηση πωλήσεων και τον Μάιο

Gazzetta team
Κίνα: Σημαντική αύξηση πωλήσεων και τον Μάιο
Άρχισαν ξανά να αγοράζουν αυτοκίνητα οι Κινέζοι, καταφέρνοντας να φτάσουν σε συνολικές ταξινομήσεις ύψους 2,14 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε μόλις ένα μήνα.

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη άρχισε να παίρνει ξανά τα «πάνω» της στον κλάδο του αυτοκινήτου, αφού εμφάνισαν σημαντική αύξηση πωλήσεων που «ησύχασε» πολλούς κατασκευαστές. Το Μάιο μόνο πουλήθηκαν 2,14 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα στην Κίνα, αριθμός που είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν του Απριλίου, όπου ταξινομήθηκαν 2,07 εκατομμύρια οχήματα. Ωστόσο το πρώτο πεντάμηνο του έτους, η Κίνα έχει πολύ χαμηλά νούμερα πωλήσεων νέων αυτοκινήτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που «γονάτισε» την αγορά.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο έχουν πουληθεί 7,9 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα και τον Φεβρουάριο, αλλά και τον Μάρτιο, η αγορά έμεινε σε χαμηλότερο επίπεδο κατά 80% και 40,8% αντίστοιχα. Από την αρχή του έτους εμφανίζουν πτώση πωλήσεων κατά 23,1% συνολικά και οι εκτιμητές αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ταξινομηθούν 23 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός όχι τόσο ικανοποιητικός για τη συγκεκριμένη αγορά και ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από το 2013.

Αισιόδοξο το μήνυμα

Σε κάθε περίπτωση η πρόοδος που γίνεται τους τελευταίους μήνες στις πωλήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατασκευαστές, που βλέπουν τα νούμερά τους να κινούνται. Η αγορά της Κίνας είναι ίσως η σημαντικότερη για τις περισσότερες εταιρείες καθώς ο όγκος των πωλήσεων είναι τρομακτικά υψηλός. Δεν είναι λίγες οι μάρκες που φτιάχνουν νέα μοντέλα ειδικά για την αγορά της Κίνας που δεν κυκλοφορούν πουθενά αλλού, για να προσφέρουν αυτοκίνητα ακριβώς στα μέτρα των συγκεκριμένων αγοραστών. Συνεπώς η «επιστροφή» αυτής της αγοράς και σε νούμερα ακόμη υψηλότερα (ανά μήνα) από αυτά του 2019, φέρνει πολύ αισιόδοξα νέα για εκείνους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!