Γενεύη: Η έκθεση αυτοκινήτου του 2021 κινδυνεύει

Γενεύη: Η έκθεση αυτοκινήτου του 2021 κινδυνεύει
Μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο, απειλείται πολύ σοβαρά από τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορονοϊός.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, όλοι είδαμε ότι μελλοντικά, οι ζωές και οι συνήθειές μας θα αλλάξουν εντελώς. Ακόμη κι όταν η πανδημία μας αποχαιρετήσει, ορισμένα από τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν και πολλοί άνθρωποι δεν θα βλέπουν με καλό μάτι το μαζικό συνωστισμό του πλήθους σε κλειστούς χώρους. Για αυτό και η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, αισθάνεται την ισχυρή απειλή αυτών των νέων δεδομένων.

Η φετινή διοργάνωση προφανώς ακυρώθηκε και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στην επερχόμενη, του 2021. Μπορεί να βλέπουμε ακόμη «αρκετά μακριά» τον Μάρτιο όμως οι διοργανωτές δεν είναι σίγουροι ότι οι συνθήκες θα είναι οι σωστές ώστε να συνεχίσουν με την έκθεση. Από φέτος και μόνο, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση έχασαν περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό είναι τρομακτικά υψηλό και αυτό συνέβη επειδή η αλλαγή σχεδίων ήρθε λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι πόρτες της.

Η πρόταση οικονομικής ενίσχυσης απορρίφθηκε

Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας η περιφέρεια της Γενεύης (καντόνι στα... ελβετικά) εξέτασε το ενδεχόμενο και προσφέρθηκε να βοηθήσει, δίνοντας περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια στους διοργανωτές. Οι τελευταίοι απέρριψαν την πρόταση καθώς μέσα στους όρους, ήταν να πραγματοποιηθεί η έκθεση πάση θυσία το 2021, κάτι για το οποίο δεν μπορούσαν να δεσμευτούν. Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ακόμη σε μεγάλο σοκ από τη μαζική πτώση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και παραμένει άγνωστο αν μερικούς μήνες μετά, θα εγκριθεί η συμμετοχή σε μια έκθεση που θα κοστίσει χρυσάφι.

Υπό άλλες συνθήκες, αποτελεί είδηση αν ένας κατασκευαστής αποφασίσει να παραλείψει μια από τις μεγάλες εκθέσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είδηση θα αποτελέσουν εκείνοι που θα ενέκριναν τη συμμετοχή. Περιμένουμε για να δούμε αν τελικά η κατάσταση με τις εκθέσεις θα βελτιωθεί ή αν ήρθε η αρχή του τέλους για τις παραδοσιακές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!