H Tesla μειώνει το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Gazzetta team
H Tesla μειώνει το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Χάρη στη νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί στις μπαταρίες της, η Tesla βρήκε έναν τρόπο να κάνει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αρκετά φθηνότερα από ότι είναι σήμερα.

Μια νέα μπαταρία μεγάλης διάρκειας και μεγάλης διάρκειας ζωής σκοπεύει να παρουσιάσει στο μοντέλο της 3 sedan, στην Κίνα αργότερα αυτό το έτος ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, η Tesla, αναμένει ότι αυτή η καινοτομική μπαταρία ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων στα επίπεδα των βενζινοκίνητων μοντέλων, αφού οι νέες μπαταρίες θα έχουν πολλαπλές χρήσεις πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους.

Εδώ και μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει ενημερώσει τους επενδυτές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες ότι θα αποκαλύψει σημαντικές εξελίξεις για την τεχνολογία των μπαταριών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρα Μπαταρίας» στα τέλη Μαΐου.

Νέες μπαταρίες χαμηλού κόστους

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νέες μπαταρίες χαμηλού κόστους που έχουν σχεδιαστεί για να διαρκέσουν για 1 εκατ. μίλια χρήσης θα επιτρέπουν στο ηλεκτρικό Tesla να έχει τελική τιμή πώλησης ανάλογη ίσως και μικρότερη από εκείνη που έχει τώρα ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο όχημα.

Η νέα μπαταρία «εκατομμυρίων μιλίων» που είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της Tesla αναπτύχθηκε από την ομάδα της Tesla και με την συμβολή της κινέζικης εταιρείας Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), καθώς και ομάδας ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων μπαταριών που προσλήφθηκαν από τον Μασκ.

Οι νέες μπαταρίες της Tesla βασίζονται σε καινοτομικές ιδέες για την χημική τους σύσταση, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι θα αυξηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια για μεγαλύτερες περιόδους.

Η Tesla σχεδιάζει επίσης να εφαρμόσει νέες, υψηλής ταχύτητας, αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής μπαταριών που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν το κόστος εργασίας και να αυξήσουν την παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!