Τερμάτισαν τα κοντέρ οι Έλληνες μετά την καραντίνα

Τερμάτισαν τα κοντέρ οι Έλληνες μετά την καραντίνα
3.309 κλήσεις έκοψε η τροχαία σε πανελλήνιο επίπεδο από τις 4 έως τις 10 Μαΐου του 2020, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα που η απαγόρευση κυκλοφορίας έπαψε να ισχύει.

Σαν πεινασμένα λιοντάρια που τους άνοιξαν το κλουβί ξεχύθηκαν οι Έλληνες στους δρόμους από τις 4 Μαΐου, όπου και έπαψαν να ισχύουν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η τροχαία έλαβε τα μέτρα της και βγήκε και εκείνη στους δρόμους, στήνοντας τα απαραίτητα μπλόκα, όπου και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα! Τα ραντάρ ήταν η βασική προτεραιότητα που έδωσε η αστυνομία και ακολούθησε ο έλεγχος για τη μη χρήση ειδικού εξοπλισμού συγκράτησης και προστασίας κατά τη διάρκεια μεταφοράς παιδιών στο αυτοκίνητο. Για το τελευταίο, 62 ήταν οι κλήσεις που κόπηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Γκαζιάρηδες» οι κρητικοί

Εντύπωση προκαλεί ότι οι περισσότερες παραβάσεις, βεβαιώθηκαν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, με 341 κλήσεις συνολικά. Οι κρητικοί «ξέσπασαν» στο γκάζι του αυτοκινήτου τους και ξεπέρασαν τη σημαντικά πολυπληθέστερη και πυκνοκατοικημένη Αττική, που έρχεται στη δεύτερη θέση με 270 κλήσεις. Σε πολύ υψηλό επίπεδο ήταν και το «σκορ» της Πιερίας, «χάνοντας» μόνο κατά μία παράβαση σε σχέση με την Αττική, στις 269. Σέρρες, Κόρινθος και Κοζάνη ακολούθησαν με 210, 207 και 144 παραβάσεις αντίστοιχα.

Η τροχαία τονίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να γίνονται με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου οι παραβάτες οδηγοί να συμμορφωθούν και να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια, η οποία είναι υπόθεση όλων μας. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει θεσπίσει εδώ και πολύ καιρό την «παράβαση της εβδομάδας», έναν κύκλο ελέγχων που εναλλάσσει ανά εβδομάδα τις βασικότερες παραβάσεις και φροντίζει ώστε να γίνονται έλεγχοι που ξεκινάνε από την εκείνη που «προηγείται» τη συγκεκριμένη εβδομάδα, κοιτάζοντας παράλληλα και για λοιπά παραπτώματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!