Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Toyota ξεκινάει την πορεία του

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Toyota ξεκινάει την πορεία του
Από την αγορά της Κίνας ξεκινάει η καριέρα του ηλεκτρικού Toyota C-HR, το οποίο είναι και το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Toyota.

Πέρυσι, η Toyota μας αποκάλυψε το ηλεκτρικό C-HR στην έκθεση της Σαγκάης. Η ιαπωνική μάρκα έχει τεράστια παράδοση στις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της και το ίδιο ισχύει και για το C-HR, ωστόσο πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Toyota! Η εμπορική πορεία του μοντέλου αρχίζει από την αγορά της Κίνας. Το αυτοκίνητο έχει μια μπαταρία χωρητικότητας 54,3 kWh και η αυτονομία του μπορεί να φτάσει στα 400 χλμ σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC.

Σύμφωνα με την Toyota, το ηλεκτρικό C-HR έχει δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις στην ανάρτηση και το στήσιμό του γενικότερα ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα βάρους. Παράλληλα, το κέντρο βάρους έχει κατέβει αισθητά χαμηλότερα, κατά 14%, λόγω της τοποθέτησης της μπαταρίας στο πάτωμα του αυτοκινήτου, ένα πολύ σημαντικό νέο για ένα SUV, τα οποία παραδοσιακά έχουν αρκετά ψηλά το κέντρο βάρους τους.

Θα ακολουθήσουν πολλά ηλεκτροκίνητα Toyota

Το ηλεκτροκίνητο C-HR προστίθεται στην ευρεία γκάμα του μοντέλου, ανάμεσα στις εκδόσεις βενζίνης και τις υβριδικές, ενώ ακόμη αποτελεί άγνωστο το πότε θα περάσει και σε άλλες αγορές, όπως είναι οι ευρωπαϊκές. Η Toyota σχεδιάζει να πουλά 5,5 εκατομμύρια εκηλεκτρισμένα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030 και το C-HR θα βοηθήσει σε αυτό. Επίσης, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα ακολουθήσουν αρκετά αμιγώς ηλεκτροκίνητα Toyota για να σχηματιστεί μια νέα γκάμα που θα καλύπτει τη μεγάλη ζήτηση που σύντομα θα αποκτήσουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!