Τα Tesla σταματάνε αυτόματα στο φανάρι και τα στοπ 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα Tesla σταματάνε αυτόματα στο φανάρι και τα στοπ 
Ένα νέο update στο σύστημα Autopilot των Tesla τους επιτρέπει την αμιγώς αυτόνομη κίνηση, ακόμη και στο απαιτητικό αστικό περιβάλλον.

Η Tesla δεν συνιστούσε τη χρήση του Autopilot εντός πόλης, αφού μέχρι πρότινος δεν είχε τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τα στοπ και να αξιολογεί τα φανάρια. Πλέον αυτό αλλάζει αφού με το πιο πρόσφατο update, το σύστημα θα μπορεί να τα αναγνωρίζει και να πράττει αναλόγως! Για να εγκατασταθεί η αναβάθμιση λογισμικού υπάρχει μια προϋπόθεση, η οποία είναι η έκδοση συστήματος του αυτοκινήτου. Αν διαθέτει τον πιο εξελιγμένο σένσορα Hardware 3, όπως ονομάζεται, τότε ο... δρόμος είναι ανοικτός!

Πλέον το Autopilot λειτουργεί διαφορετικά μέσα στην πόλη και φρενάρει το αυτοκίνητο στο κόκκινο ή το πορτοκαλί φανάρι. Επίσης, στα στοπ ακινητοποιείται πλήρως και ο οδηγός θα πρέπει να ελέγξει αν η διέλευση θα είναι ασφαλής. Τότε, ένα μικρό άγγιγμα του πεντάλ αρκεί για να συνεχίσει η ημιαυτόνομη πορεία. Η Tesla τονίζει για άλλη μια φορά ότι το Autopilot δεν είναι σύστημα αυτόνομης οδήγησης και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να επαναπαύεται, βασιζόμενος στην τεχνολογία.

Απαγορεύεται λοιπόν να κάνει άλλα πράγματα, όπως να χρησιμοποιεί το κινητό του, να... διαβάζει εφημερίδα ή να κοιμάται, καθώς όλα αυτά τα έχουμε δει αρκετές φορές σε βίντεο από ασυνείδητους οδηγούς. Για τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, η προσοχή του θα πρέπει να είναι αντίστοιχα συντονισμένη με το δρόμο όσο και σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο και εννοείται ότι ο ΚΟΚ ισχύει κανονικά! Δεν μπορεί δηλαδή να μιλάει στο κινητό ή να έχει απασχολημένα τα χέρια του με κάτι άλλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!