Με υβριδική τεχνολογία το πρώτο τρικύλινδρο Range Rover (pics & vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Με υβριδική τεχνολογία το πρώτο τρικύλινδρο Range Rover (pics & vids)
Το Range Rover Evoque και το Land Rover Discovery Sport αποκτούν νέες υβριδικές εκδόσεις, όπου ένας ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Παλαιότερα δεν τολμούσαμε καν να σκεφτούμε ότι στο μέλλον θα υπάρχουν τρικύλινδρα Range Rover και Land Rover Discovery. Πλέον, οι εταιρείες κάνουν τα πάντα ώστε τα μοντέλα τους να καίνε λιγότερο καύσιμο και να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους, οπότε χρησιμοποιούν την υβριδική τεχνολογία, μαζί με μικρά σύνολα βενζίνης!

Η JLR μας παρουσιάζει λοιπόν τα υβριδικά Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport. Τα αυτοκίνητα έχουν έναν τρικύλινδρο κινητήρα με τούρμπο και 1.5 λίτρα κυβισμό, που αποδίδει 200 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 109 ίππους. Το συνδυαστικό αποτέλεσμα είναι 307 ίπποι και 540 Nm ροπής και το όνομα της έκδοσης είναι P300e! Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα για το Evoque και μέσα σε 6,6 δευτερόλεπτα για το Discovery Sport, ενώ αμφότερα, φορτίζουν τις μπαταρίες τους σε ποσοστό 80% (από εντελώς άδειες) μέσα σε 30 λεπτά.

Το Evoque μπορεί να ταξιδέψει για 66 χιλιόμετρα μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύει στη μπαταρία του, ενώ 62 χλμ είναι η τιμή για το Discovery Sport. Παράλληλα, η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ (1,6 το Discovery), κάτι που είναι... απίστευτο για ένα Range Rover. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο σασμάν των οκτώ σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!