H Opel μας ετοιμάζει για το νέο ηλεκτρικό Mokka (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Προ των πυλών είναι το νέο SUV της Opel το οποίο θα κόψει κάθε δεσμό με το προηγούμενο και θα διατίθεται ακόμη και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Η Opel σιγά σιγά «ξεκαθαρίζει» όλα τα μοντέλα της που εξελίχθηκαν στη General Motors εποχή και τα προσαρμόζει στο σήμερα, που έχει πρόσβαση στις πλατφόρμες και τις τεχνολογίες του PSA Group (Peugeot-Citroen-DS). Η γερμανική μάρκα πλέον, όντας μέλος του ομίλου, θα παρουσιάσει το νέο Mokka το οποίο θα πατά πάνω στην EMP1 πλατφόρμα, την ίδια που βρίσκεται κάτω από το νέο Corsa F αλλά και τα Peugeot 208, 2008 και DS3 Crossback.

Το "Χ" θα αφαιρεθεί πλέον από το όνομά του και θα μείνει σκέτο το "Mokka", ενώ και η σχεδίασή του, θα έρθει πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα της φίρμας, τα οποία έχουν οριστεί με το νέο Corsa. Στο εσωτερικό περιμένουμε ότι θα έχουμε μια «σύγχρονη και προοδευτική» εμφάνιση, όπως λέει η ίδια η Opel, χωρίς ακόμη να υπάρχουν πληροφορίες. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε, είναι ότι το νέο Mokka θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Αναμένεται ότι θα χρησιμοποιήσει ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και 260 Nm ροπής, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα που βασίζονται στην EMP1 πλατφόρμα (Corsa-e, e-208 κλπ) και θα συνδυάζεται με μια μπαταρία των 50 kWh που θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 330 χλμ. Το όνομά του θα είναι Mokka-e και θα διατίθεται από την αρχή της εμπορικής καριέρας του μοντέλου, για όποιον αναζητά ένα σύγχρονο SUV με οικολογικές ανησυχίες!