Γερμανία: Ξανανοίγουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων

Gazzetta team
Γερμανία: Ξανανοίγουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων
Βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα κάνει η Γερμανία, η οποία ανοίγει τις πόρτες στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, μήπως και καταφέρουν να... «βγάλουν τα σπασμένα».

Η επιστροφή στην καθημερινότητά μας, όπως αυτή ήταν πριν τον κορονοϊό, μάλλον δεν θα γίνει σύντομα. Ωστόσο ακόμη και τα μικρά βήματα που γίνονται, είναι πολύ σημαντικά. Στη Γερμανία, μετά από έναν μήνα μέτρων, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους πελάτες. Η κατάσταση πλέον είναι «διαχειρίσιμη» όπως λένε οι γερμανικές αρχές και το άνοιγμα των αντιπροσωπειών ίσως δώσει μια βοήθεια στην αγορά αυτοκινήτου, η οποία τον περασμένο μήνα έκανε μια τεράστια βουτιά.

Η γερμανική αγορά είναι μια από τις πιο σημαντικές για τους κατασκευαστές λόγω του τεράστιου όγκου πωλήσεων, οπότε η κίνηση αυτή θα έχει γενικότερο αντίκτυπο. Οι επόμενες κινήσεις, είναι ότι από τις 20 Απριλίου, τα μεγάλα καταστήματα (άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων) θα επιτρέπεται να ανοίξουν, ενώ από τις 4 Μαΐου, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά, σταδιακά. Βλέπουμε λοιπόν ότι στη Γερμανία, σιγά σιγά γίνονται τα βήματα ώστε να επιστρέψουν στις ζωές τους, αν και θα υπάρχουν μέτρα ώστε ο κορονοϊός να μην τους χτυπήσει μαζικά.

«Το ποσοστό μετάδοσης του ιού μειώθηκε σημαντικά. Μπορούμε να πούμε πως πετύχαμε σε αυτό, από τη ραγδαία αύξηση, είμαστε σε γραμμικό επίπεδο. Από τις 12 Απριλίου μέχρι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων που θεραπεύουνται είναι συνεχώς αυξανόμενος, οπότε αυτό μας δίνει κουράγιο και είναι ενθαρρυντικό. Επίσης, αυτοί που θεραπεύονται είναι σταθερά περισσότεροι από τον αριθμό νέων περιστατικών» είπε ο υπουργός υγείας, Γενς Σπαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!