Η Jeep περνά στην ηλεκτρική εποχή

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Jeep περνά στην ηλεκτρική εποχή
Μετά τα πρώτα υβριδικά σύνολα, η αμερικάνικη φίρμα έχει ξεκινήσει την εξέλιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της, τα οποία θα έχουν εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες αλλά και μηδέν ρύπους.

Η Jeep έχει πάρει «δύσκολες» αποφάσεις τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε ότι έχει προσθέσει υβριδική έκδοση μέχρι και στο σκληροπυρηνικό Wrangler. Παράλληλα τα Renegade και Compass έχουν αποκτήσει Plug-In Hybrid παραλλαγές και όλα δείχνουν ότι η αμερικάνικη μάρκα, που κάποτε δεν σκεφτόταν το downsizing ούτε στα χειρότερα όνειρά της, αλλάζει ρότα. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar μετά τα υβριδικά, θα πάρουν σειρά και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Ο στόχος των υπεύθυνων είναι να κάνουν τη Jeep μια μοντέρνα, σύγχρονη μάρκα που θα προσφέρει κορυφαία τεχνολογία και μαζί με αυτή, θα έχει και την παραδοσιακή ταυτότητα που συνοδεύουν όλα τα μοντέλα της μέχρι σήμερα, δηλαδή τις εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια αυτοκίνητα της Jeep θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα με ηλεκτροκινητήρες.

Σε ένα πλάνο που είχε παρουσιάσει η μάρκα το 2018 αναφερόταν ότι θα υπάρξουν τέσσερα τέτοια SUV όμως δεν υπάρχει ούτε λόγος για το πότε αυτά θα παρουσιαστούν. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά μετά τον κορονοϊό που άφησε πίσω πάρα πολλά σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν τα περιμένουμε πριν από το 2022. Ο στόχος πάντως, είναι να προσφέρουν εξηλεκτρισμένες προτάσεις σε κάθε κατηγορία. Μέχρι το 2022 αναμένονται 10 Plug-In Hybrid εκδόσεις και έχουν στα σχέδιά τους την εφαρμογή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, για τους βασικούς κινητήρες των μοντέλων τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!