Το «μισθολόγιο» της Formula 1 για το 2020

Πέτρος Σηφαλάκης
Το «μισθολόγιο» της Formula 1 για το 2020
Με δυσθεώρητα ποσά αμείβονται οι πιλότοι της Formula 1 και αυτό δεν αλλάζει ούτε το 2020, που το πρωτάθλημα έχει «παγώσει» και οι αγώνες αναβάλλονται.

Είναι γνωστό ότι η Formula 1 είναι ένα από τα σπορ που αμείβει καλύτερα τους αθλητές της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του racefans.net, τα ποσά που μπαίνουν στους λογαριασμούς των οδηγών προκαλούν ζάλη και παρακάτω, ακολουθούν αναλυτικά, για κάθε έναν. Όπως εύκολα μπορείτε να μαντέψετε, την πρωτιά την έχει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος παίρνει πέντε φορές περισσότερα από τον teammate του, Βαλτέρι Μπότας!

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, του οποίου οι αποδοχές είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από του Σαρλ Λεκλέρ, αν και φημολογείται ότι το νέο συμβόλαιο του Γερμανού, θα περιλαμβάνει σημαντικά λιγότερα χρήματα για εκείνον, αν τελικά συμφωνήσει. Η μεγαλύτερη διαφορά πάντως σε όλες της ομάδες βρίσκεται στη Red Bull, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει δέκα φορές περισσότερα χρήματα από τον Αλεξάντερ Άλμπον, με 25 εκατομμύρια και 2,5 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Απόλυτη αξιοκρατία συναντάμε στη Williams, αλλά και την Alpha Tauri όπου και οι δύο οδηγοί αμείβονται το ίδιο, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη περίπτωση. Τα ποσά που ακολουθούν στον παρακάτω πίνακα αφορούν τους «καθαρούς» μισθούς των ομάδων και όχι έσοδα που μπορεί να έχουν από χορηγούς, διαφημίσεις και μπόνους στο τέλος της χρονιάς.

ΟμάδαΟδηγόςΕτήσιος μισθός (δολάρια)
MercedesΛιούις Χάμιλτον40 εκατομμύρια
MercedesΒαλτέρι Μπότας8 εκατομμύρια
FerrariΣεμπάστιαν Φέτελ30 εκατομμύρια
FerrariΣαρλ Λεκλέρ10 εκατομμύρια
Red BullΜαξ Φερστάπεν25 εκατομμύρια
Red BullΑλεξάντερ Άλμπον2,5 εκατομμύρια
McLarenΚάρλος Σάινθ8 εκατομμύρια
McLarenΛάντο Νόρις2 εκατομμύρια
RenaultΕστεμπάν Οκόν5 εκατομμύρια
RenaultΝτάνιελ Ρικιάρντο20 εκατομμύρια
Alpha TauriΝτανιίλ Κβίατ2 εκατομμύρια
Alpha TauriΠιέρ Γκασλί2 εκατομμύρια
Racing PointΣέρχιο Πέρεθ8 εκατομμύρια
Racing PointΛανς Στρολ3 εκατομμύρια
Alfa RomeoΚίμι Ράικονεν5 εκατομμύρια
Alfa RomeoΑντόνιο Τζιοβινάτσι1 εκατομμύριο
HaasΡομέν Γκροζάν7 εκατομμύρια
HaasΚέβιν Μάγκνουσεν5 εκατομμύρια
WilliamsΝίκολας Λάτιφι1 εκατομμύριο
WilliamsΤζορτζ Ράσελ1 εκατομμύριο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!