Αναβάλλεται η ανάβαση του Pikes Peak

Πέτρος Σηφαλάκης
Αναβάλλεται η ανάβαση του Pikes Peak
Μια διοργάνωση-σταθμός για το παγκόσμιο motorsport δεν θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες που προβλεπόταν, αλλά θα πάρει μια αναβολή δύο μηνών, για αρχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να υπολογίζουν περισσότερο τον κορονοϊό και το Pikes Peak, η φημισμένη ανάβαση του Κολοράντο, αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία. Συγκεκριμένα, ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 28 Ιουνίου, όμως πήρε μια παράταση δύο μηνών και θα γίνει στις 30 Αυγούστου, αν δεν αλλάξει κάτι. Υπάρχει το ενδεχόμενο να αναβληθεί ξανά σε νέα ημερομηνία, όμως για την ώρα, ισχύει αυτή που αναφέρουμε.

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο μέχρι στιγμής και περιμένουμε να διασαφηνιστούν διάφορα σχετικά με την ανάβαση, όπως οι τελικοί κανονισμοί που θα ισχύουν. Πέρυσι, σκοτώθηκε ένας αναβάτης μοτοσικλέτας και οι διοργανωτές έλεγαν ότι φέτος δεν θα συμμετέχουν δίκυκλα. Ωστόσο αυτό, λίγο καιρό μετά αμφισβητήθηκε και είπαν ότι ίσως και να μπορέσουν να λάβουν μέρος.

Όπως και να έχει, έχουν τονίσει ότι η απόφαση αν ισχύσει, θα αφορά μόνο το 2020. Από το 2021 και μετά, θα εξεταστούν διάφορα ενδεχόμενα, για να δουν πως θα μπορέσουν να ενσωματώσουν τις μοτοσικλέτες στην ανάβαση με μεγαλύτερη ασφάλεια. Να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ χρόνου στην ανάβαση του Pikes Peak είναι στα 7 λεπτα και 57,148 δευτερόλεπτα, από τον Romain Dumas, ο οποίος οδηγούσε ένα ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό Volkswagen I.D. R. Μάλιστα, πέρασε για περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν στα χέρια του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!