Isle of Man: Ακυρώθηκε ο πιο hardcore αγώνας μοτοσικλετών

Πέτρος Σηφαλάκης
Isle of Man: Ακυρώθηκε ο πιο hardcore αγώνας μοτοσικλετών
Ο κορονοϊός έπληξε και το Isle of Man TT, τον φημισμένο αγώνα του νησιού, ο οποίος δεν θα γίνει φέτος και δεν προβλέπεται να μετακινηθεί σε άλλη ημερομηνία.

Το Isle of Man TT είναι ένας αγώνας μοτοσικλετών που έχει τη φήμη του πιο δύσκολου και επικίνδυνου, αφού μέχρι σήμερα πάρα πολλοί αναβάτες σκοτώθηκαν κατά τη διεξαγωγή του. Διοργανώνεται στο νησί Isle of Man, με τους περίπου 80.000 κατοίκους, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία. Για το νησί, ο αγώνας αυτός είναι όλη τους η ζωή και κάθε χρόνο τον περιμένουν πως και πως.

Δεν έχουν άλλο αντίστοιχο γεγονός και προφανώς, από αυτό ζουν! Φέτος όμως, ο αγώνας Isle of Man TT δεν θα γίνει. Ο κορονοϊός έπληξε και αυτό το μηχανοκίνητο σπορ και το νησί παίρνει σοβαρά μέτρα για να προστατευτεί ο πληθυσμός του. Το Isle of Man TT έχει να μην πραγματοποιηθεί από το 2001, όταν και πάλι είχε ακυρωθεί εξαιτίας μιας επιδημίας. Η φετινή διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου, όμως τελικά δεν θα γίνει καθόλου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Isle of Man TT είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας που για πρώτη φορά, έγινε το 1907. Θεωρείται τόσο επικίνδυνος, που ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει πει ότι θα πρέπει να είσαι... τρελός για να συμμετέχεις και έχει δηλώσει ανοικτά, ότι ποτέ του δεν θα έτρεχε εκεί! Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει και αυτοκίνητα στο παιχνίδι, για να δοκιμάσουν τα όριά τους στην απαιτητική διαδρομή των περίπου 60 χιλιομέτρων. Σημειώστε ότι συνολικά, οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι 252, με το έτος 2016 μόνο να έχει προσθέσει 5 άτομα στο σύνολο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!