To VW Group κλείνει όλα τα εργοστάσια στην Ευρώπη λόγω κορονοϊού

Gazzetta team
To VW Group κλείνει όλα τα εργοστάσια στην Ευρώπη λόγω κορονοϊού
Το Volkswagen Group με οκτώ μάρκες αυτοκινήτων και μια μοτοσικλετών, έχει μεγάλο αριθμό εργοστασίων στην Ευρώπη, όμως τα κλείνει όλα στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό.

Την ανακοίνωση εξαιρετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2019 αλλά και το κλείσιμο όλων των εργοστασίων Ευρώπη λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen Δρ. Χέρμπερτ Ντις.

Σύμφωνα με τον Ντις, η απόφαση αυτή πάρθηκε κυρίως για την προστασία των εργατών και των οικογενειών τους από τον κορονοϊό. Παρότι τα εργατικά συνδικάτα και η διοίκηση της VW είχαν εκπονήσει κάποια σχέδια για τήρηση μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των εργαζομένων, αυτά δεν ήταν τελικά αποτελεσματικά.

Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti Lamborghini και Ducati, όλες μέλη του ομίλου VW, θα κλείσουν σταδιακά τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη για δύο εβδομάδες, αρχίζοντας άμεσα. Η επίσημη αυτή ανακοίνωση έγινε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου VW Δρ. Χέρμπερντ Ντις, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης Τύπου.

Επιπρόσθετα, τα περισσότερα εργοστάσια αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προμήθειά τους με ανταλλακτικά και εξαρτήματα εξωτερικών προμηθευτών που έχουν ήδη κλείσει, ενώ και η εκθετική πτώση των πωλήσεων σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δίνει το στίγμα ότι η συνέχιση της παραγωγής μπορεί να έχει ως μόνο αποτέλεσμα τη συσσώρευση αδιάθετου στοκ αυτοκινήτων.

Το χρονικό πρόγραμμα

Σε πρώτη φάση, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ο όμιλος Volkswagen αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και σε αυτά των Lamborghini και Ducati στην Ιταλία. Στη συνέχεια, η κάθε μάρκα ξεχωριστά, ανάλογα με τον προγραμματισμό της, θα ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της.

Παρότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου παρουσίασε σήμερα τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2019, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως “το 2020 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος. Η πανδημία του κορονοϊού δημιουργεί άγνωστες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ανησυχίες για μόνιμες οικονομικές επιπτώσεις".

Ήδη οι τρεις μεγαλύτεροι όμιλοι κατασκευής αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής αγοράς, δηλαδή ο γερμανικός Volkswagen Group, και οι γαλλικοί PSA και Renault, έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν σταδιακά την παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσιά τους, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!