ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ο κορονοϊός φρενάρει και τη Formula E

Ο κορονοϊός φρενάρει και τη Formula E

Ο κορονοϊός φρενάρει και τη Formula E

Η ηλεκτρική Formula E ακολουθεί το παράδειγμα των περισσότερων πρωταθλημάτων στον κόσμο, ανεξάρτητα αν μιλάμε για μηχανοκίνητο σπορ ή όχι και αναβάλλει τους αγώνες της. 

Εκτός της Formula 1, τελευταία μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Formula E, στους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ. Λίγες μέρες μετά την F1 λοιπόν, το πρωτάθλημα των ηλεκτροκίνητων Formula E, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι αγώνες τους λόγω του κορονοϊού και θα γίνουν αργότερα, σε νέες ημερομηνίες. Προς το παρόν είναι σίγουρο ότι οι αγώνες του Μαρτίου και του Απριλίου, δεν θα γίνουν. 

Ανοικτό μένει το ενδεχόμενο για τον Μάιο, ενώ από εκεί και πέρα, δεν έχει αναφερθεί κάτι, αφού οι αποφάσεις θα παρθούν όταν θα έχουμε καλύτερη εικόνα των πραγμάτων. Οι αγώνες του Μαρτίου και του Απριλίου, που δεν θα γίνουν δηλαδή, είναι αυτοί της Γαλλίας, της Κίνας, της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας. Να τονίσουμε ότι η Formula E δεν χρησιμοποιεί το ίδιο χρονικό πλαίσιο με τη Formula 1 και το MotoGP, τα πιο διαδεδομένα πρωταθλήματα μηχανοκίνητων αγώνων δηλαδή. 

Η σεζόν που διανύουν είναι του 2019/2020, το πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβρη. Το πιο πρόσφατο Γκραν Πρι που έχει γίνει είναι το ePrix του Μαρακές, στο Μαρόκο. Σύμφωνα με τη FIA και τη Formula E, σύντομα θα έχουμε νεότερα για το πρόγραμμα και το νέο καλεντάρι που θα ακολουθήσουν. Αναβολές στους αγώνες έγιναν και στη Formula 1, αλλά και το MotoGP, ενώ από τα λίγα μηχανοκίνητα σπορ που ξεκίνησαν κανονικά ήταν το WRC, με το Ράλι Μεξικού, που έγινε χωρίς καμία τροποποίηση στο πρόγραμμα.