Eυρωπαϊκή πρόκριση για την Prom Racing του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Gazzetta team
Eυρωπαϊκή πρόκριση για την Prom Racing του Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Η φοιτητική ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Prom Racing, πέρασε τα απαιτητικά τεστ του διεθνούς θεσμού Formula Student και ετοιμάζει πλέον βαλίτσες για το εξωτερικό.

Η φοιτητική ομάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τομέα της Formula,Prom Racing, μετά την πολυετή παρουσία της, με επιτυχίες, στους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς ετοιμάζεται για μια νέα πρόκληση. Πλέον στοχεύει να συνεχίσει τις επιτυχίες της, αλλά με ένα διαφορετικό μονοθέσιο, το οποίο θα είναι εφέτος ηλεκτροκίνητο. Οι πιο απαιτητικοί διαγωνισμοί, αυτοί δηλαδή οι οποίοι έχουν από τους υψηλότεροους δείκτες δυσκολίας, είναι της Ουγγαρίας (Formula Student East), της Αυστρίας (Formula Student Austria) και της Γερμανίας (Formula Student Germany).

Για να συμμετάσχει μια ομάδα σε αυτούς τους διαγωνισμούς δεν αρκεί μόνο ένα άρτια κατασκευασμένο μονοθέσιο αλλά και μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία η οποία περιλαμβάνει αρκετό... διάβασμα. Οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί διοργανώνονται την καλοκαιρινή περίοδο και προϋποθέτουν ότι οι ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν έχουν κατανοήσει με ακρίβεια τους κανόνες. Για αυτό το λόγομορίζονται απαιτητικά quiz, τα οποία κάθε ομάδα πρέπει να περάσει με επιτυχία!

Πρώτο χρόνο στην Ουγγαρία

Από αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει και η Prom Racing η οποία συνεχίζει για διαδοχικές χρονιές τις επιτυχίες της και θέτει ήδη από νωρίς γερά θεμέλια για μελλοντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου αφού ολοκλήρωσε τα τεστ και για τους τρεις διαγωνισμούς, έλαβε τα αποτελέσματα τα οποία επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες για επιτυχίες και διακρίσεις. Μάλιστα, εκτός από την τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή στην FS Austria, κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες στο FS East της Ουγγαρίας με χρόνο 8:52 λεπτά!

Όμως οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί. Στα τεστ του πιο απαιτητικού διαγωνισμού, του Fοrmula Student Germany, η ομάδα πέτυχε ένα πολύ υψηλό σκορ καθώς απάντησε σωστά στις 8 από τις 9 ερωτήσεις! Η Prom Racing θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς της Γερμανίας (FS Germany) και σε αυτόν της Ουγγαρίας (FS East) με την ομάδα να είναι αποφασισμένη να ανταπεξέλθει στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει ήδη από την πρώτη της «ηλεκτρική χρονιά».

Οι φίλοι του gazzetta μπορούν να συντονιστούν σε όλα τα Social Media της ομάδας, που παραθέτουμε και να ενημερώνονται πρώτοι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση για το Formula Student!

Facebook: https://www.facebook.com/prom.racing/

Insta: https://www.instagram.com/promracing/

Το gazzetta θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της φοιτητικής ομάδας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!