Volvo XC40 T2: Πιο προσιτό από ποτέ!

Πέτρος Σηφαλάκης
Volvo XC40 T2: Πιο προσιτό από ποτέ!
Το δημοφιλές στην Ελλάδα Volvo XC40, θα αποκτήσει νέα βασική έκδοση, η οποία περιμένουμε ότι θα στοιχίζει αρκετά κάτω από 30.000€!

Η Volvo είναι μια premium μάρκα με έμφαση στην ασφάλεια, εδώ και χρόνια. Πολλοί θέλουν να αποκτήσουν ένα μοντέλο της και ειδικά τα SUV, έχουν τρομερή ζήτηση! Το κόμπακτ και νεανικό XC40, ξεκινά από την έκδοση T3, με τον τρικύλινδρο 1.500άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα και τους 163 ίππους. Σύντομα ωστόσο, θα προσφέρεται και ως T2, με στόχο να κατέβει ακόμη περισσότερο η βασική τιμή αγοράς του σουηδικού SUV.

Η έκδοση T2 θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα με τη χωρητικότητα των 1.5 λίτρων, όμως η απόδοσή του θα ρυθμιστεί χαμηλότερα, στους 129 ίππους. Παράλληλα η ροπή στρέψης θα μειωθεί στα 245 Nm, από τα 265 Nm του T3. Αρχικά, θα έρθει με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και στην πορεία θα το δούμε και με το αυτόματο οκτάρι Geartronic. Με το τελευταίο ωστόσο, σίγουρα θα ανεβαίνει η τιμή αγοράς και θα πλησιάζει στο T3. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Volvo για το T2 των 129 ίππων είναι 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα (9,3'' το T3) και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά.

Ο κόφτης επεμβαίνει στα 180 χλμ./ώρα και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του Vision Zero 2020, δηλαδή τη δέσμευση της Volvo να μη σημειωθεί ούτε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα από το 2020 και έπειτα, με αυτοκίνητό της. Επιστρέφοντας στο T2, η νέα έκδοση του XC40 αναμένεται ότι θα πέσει κάτω από τις 30.000€ και έτσι όσοι ήθελαν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο, ο στόχος τους φτάνει ακόμη πιο κοντά. Λογικά η σημερινή βασική έκδοση του XC40 T3 θα καταργηθεί και θα είναι διαθέσιμο από την έκδοση Momentum, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα νέο βασικό επίπεδο εξοπλισμού ονόματι Momentum Essentiel.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!