Αγοράστε το πρώτο Dodge Viper που φτιάχτηκε ποτέ! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αγοράστε το πρώτο Dodge Viper που φτιάχτηκε ποτέ! (pics)
Το Dodge Viper είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, αμερικάνικα supercars των περασμένων δεκαετιών και τώρα, το πρώτο που κατασκευάστηκε ποτέ, βγαίνει στο σφυρί.

Ο Λι Ιακόκα, ήταν ανάμεσα στις μεγαλύτερες προσωπικότητες γύρω από το αυτοκίνητο, που «έφυγε» το 2019. Ο γίγαντας του Ντιτρόιτ είχε πολλά αυτοκίνητα στη συλλογή του, ένα εκ των οποίων έχει φοβερή συλλεκτική αξία. Πρόκειται για ένα Dodge Viper RT/10 Roadster αλλά όχι για ένα οποιοδήποτε, αλλά για το πρώτο που κατασκευάστηκε ποτέ! Είναι μοντέλο του 1992, δηλαδή το πρώτης γενιάς Viper και η μοναδικότητά της πιστοποιείται και από τον αριθμό πλαισίου της, που τελειώνει σε "00001".

Φυσικά, ως ο «ευεργέτης» της Chrysler, ο Ιακόκα απέκτησε το Viper πρώτος και δεν το αποχωρίστηκε ποτέ. Ήταν δικό του από την πρώτη ώρα και μέσα σε αυτό, έχει καλύψει 9.980 χιλιόμετρα. Εννοείται ότι η κατάστασή του είναι εξαιρετική και ο οίκος Bonhams όπου θα το βγάλει στο σφυρί, περιμένει να πιάσει πάνω από 100.000€. Το αυτοκίνητο αυτό πριν 28 χρόνια που παρουσιάστηκε, σόκαρε τις ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής supercars με τις δυνατότητες και τη μοναδική του εμφάνιση.

Μυώδες και «απολίτιστο»

Ακόμη μέχρι και σήμερα, οι εξατμίσεις στο πλάι μας κάνουν να χαζεύουμε ακόμη πιο πολύ το Viper με τις συγκλονιστικές αναλογίες και ειδικά το μοντέλο δεύτερης γενιάς, ήταν πραγματικά όμορφο και «αλήτικο». Το πρώτης γενιάς, είχε κάτω από το καπό του έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 8.0 λίτρων με απόδοση 400 ίππων και 630 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων, ενώ φυσικά υπάρχει μπλοκέ διαφορικό για να ελέγχεται πιο σωστά η τεράστια ποσότητα δύναμης που «μαστιγώνει» τα πίσω λάστιχα. Λέγεται, γενικά, ότι χρειάζεσαι ικανότητες και... θάρρος για να το πας γρήγορα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!