Ζωντανό το όνειρο της Mazda για ένα νέο μοντέλο με Wankel κινητήρα!

Δημήτρης Γράτσος
Όσο ζουν ελπίζουν οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής φίρμας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επανέλθουν περιστροφικά.

«Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» σύμφωνα με τον γνωστό ρητό και από ότι φαίνεται στην περίπτωση της Mazda και των περιστροφικών κινητήρων, ακόμη σιγοκαίει. Πρόσφατα ο CEO της ιαπωνικής φίρμας, Akira Marumoto, δήλωσε ότι ένα μοντέλο το οποίο θα αντικαθιστούσε το RX-8 παραμένει όνειρο, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να λυθούν σημαντικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα αυτό του μπάτζετ.

«Μέσα στην Mazda όλοι ονειρευόμαστε να δούμε ξανά ένα όχημα που τροφοδοτείται από έναν περιστροφικό κινητήρα. Ωστόσο δεν είμαστε σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα με περιστροφικούς κινητήρες. Ένα από τα καθήκοντά μου είναι να δημιουργήσω ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούμε να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα κάποια στιγμή. Ωστόσο για την ώρα ένα τέτοιο μοντέλο δεν βρίσκεται στο χρονοδιάγραμμά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της Mazda.

Για να συμπληρώσει ότι αυτή την στιγμή δεν υφίσταται στα πλάνα της ιαπωνικής φίρμας μία έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου RX Vision Coupe, ούτε όμως και κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με σπορ προδιαγραφές. Να σημειωθεί επίσης ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο CEO της Mazda είχε υποσχεθεί ότι εφόσον υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για επένδυση σε μοντέλο με Wankel κινητήρα, θα έκανε τα πάντα για να βγει στην παραγωγή. Οψόμεθα…