Infiniti Qs Inspiration: Το ηλεκτρικό sedan του μέλλοντος!

Δημήτρης Γράτσος
Η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του Qs Inspiration, ενός πρωτότυπου σπορ sedan βγαλμένο από το μέλλον.

Αποκάλυψη για το πρωτότυπο Infiniti Qs Inspiration, εν όψει της επίσημης πρεμιέρας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το εντυπωσιακό Qs Inspiration προσφέρει μια νέα πρόταση σχετικά με το σχεδιασμό και το «στήσιμο» ενός σπορ sedan, με υψηλότερη θέση οδήγησης και ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό μοτέρ, με μετάδοση της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς (e-AWD).

Βασισμένο στο DNA της Infiniti, το Qs Inspiration δείχνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματά της, ενώ αντλεί έμπνευση από την τέχνη και την σύγχρονη αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας. Στο εσωτερικό, η μινιμαλιστική καμπίνα συνδυάζει την εντυπωσιακή τεχνική και διαθέτει δύο ξεχωριστές ζώνες. Αρχικά, ένα οδηγοκεντρικό cockpit, καθώς και ένα ευχάριστο εσωτερικό για τους επιβάτες, το οποίο αξιοποιεί στο έπακρο τις γενναιόδωρες εσωτερικές διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι η Infiniti αποκάλυψε το 1989 το τεχνολογικά προηγμένο sedan Q45, με κινητήρα και σχεδίαση που προσέφεραν τότε, μια μοναδική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες. Τριάντα χρόνια μετά, η ιαπωνική φίρμα συνεχίζει την παράδοση με ένα ακόμη πρωτοποριακό sedan, το οποίο θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, στις 16 Απριλίου.