H Ford με νέο κλειδί κρατά τους κλέφτες μακριά

Πέτρος Σηφαλάκης
H Ford με νέο κλειδί κρατά τους κλέφτες μακριά
Μια νέα μέθοδο που θα δυσκολέψει τους επίδοξους κλέφτες υιοθετεί η Ford στα νέα μοντέλα της και συγκεκριμένοι κάτοχοι προηγούμενων μοντέλων μπορούν επίσης να την εφαρμόσουν.

Οι κλοπές των αυτοκινήτων με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί έχουμε δει από το διαδίκτυο ότι είναι «παιχνιδάκι». Οι κλέφτες απλώς χρησιμοποιούν μια συσκευή αναμετάδοσης σήματος, το αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται ότι το κλειδί-πομπός του βρίσκεται δίπλα και έτσι, ξεκλειδώνει και παίρνει και μπροστά. Η Ford ωστόσο σκέφτηκε διάφορους τρόπους για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και κατέληξε να τοποθετεί αισθητήρα κίνησης στο κλειδί της.

Μετά από 40 δευτερόλεπτα ακινησίας, ο πομπός τίθεται σε αδράνεια και δεν εκπέμπει το σήμα. Με λίγα λόγια αν υποθέσουμε ότι κλειδώσουμε το όχημά μας, αφήσουμε το κλειδί μέσα στο σπίτι μας και περάσει αυτό το χρονικό περιθώριο, τότε η συσκευή αναμετάδοσης ενός κλέφτη δεν θα βρει σήμα και έτσι δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν το αυτοκίνητο.

Μόλις το κλειδί κουνηθεί ξανά από τη θέση του τότε ο πομπός ξεκινά να εκπέμπει πάλι σήμα όπως θα έκανε ούτως ή άλλως το κλειδί αν δεν υπήρχε το σύστημα που το αδρανοποιεί. Όταν θα πλησιάσει ο ιδιοκτήτης στα δύο μέτρα από το όχημα, τότε αυτό θα ξεκλειδώσει, όπως έχουμε «καλομάθει» από αυτά τα συστήματα! Το νέο σύστημα θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για τα Fiesta και Focus. Όσοι έχουν αυτά τα μοντέλα και το επιθυμούν, μπορούν να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους με το σύστημα, μέσα σε λιγότερο από μια ώρα σε αντιπροσωπεία Ford και με κόστος κάτω των 100€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!