H Toyota θέλει μια «μικρή αδερφή» της Supra

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι φήμες που ήθελαν τη GT86 να αποχωρεί από την γκάμα μετά την έλευση της Supra δεν επιβεβαιώνονται και η Toyota σχεδιάζει τη δεύτερη γενιά της, ώστε να πλαισιώσει ιδανικά το νέο της δημιούργημα.

Πριν μερικά χρόνια η Toyota συνεργάστηκε με τη Subaru ώστε να φτιάξουν ένα οδηγοκεντρικό πισωκίνητο κουπέ, με μπόξερ ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.0 λίτρων και 200 ίππων. Η GT86 όπως ονομάστηκε, βρίσκεται ακόμη και σήμερα στην γκάμα αλλά φήμες ήθελαν την απόσυρσή της, ύστερα από την παρουσίαση της Supra.

Η Toyota όμως πήρε θέση σε αυτό και είπε πως όχι μόνο η GT86 θα συνεχίσει, αλλά θα παρουσιαστεί και σε δεύτερη γενιά για να δημιουργηθεί μια σεβαστή γκάμα σπορ μοντέλων και να αποτελέσει ένα «σκαλοπάτι» για τη Supra. Το ίδιο ισχύει και για τη Subaru η οποία θα μας δείξει και εκείνη τη δεύτερη γενιά του BRZ.

Μάλιστα η Toyota έχει πάρει τόσο ζεστά το θέμα «σπορ αυτοκίνητο» που είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ακόμη ένα βήμα και να μας παρουσιάσει ένα διθέσιο roadster, που πιθανότατα θα είναι η αναβίωση του MR2. Οι πρώτες φήμες λένε ότι η νέα GT86 θα έχει έναν κινητήρα 2.4 λίτρων, από 2.0 λίτρων που έχει σήμερα και ότι θα είναι και πάλι ατμοσφαιρικός.