Το νέο Volkswagen Golf GTI δεν θα είναι υβριδικό

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι φήμες που ήθελαν το νέο σπορ χάτσμπακ της Volkswagen να εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, εκτός από τον κλασικό βενζινοκινητήρα, δεν θα βγουν αληθινές.

Η όγδοη γενιά του Volkswagen Golf είναι προ των πυλών και αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε και νέο Golf GTI, εκτός των απλών εκδόσεων. Λεγόταν, ότι το νέο GTI είναι πολύ πιθανό να είναι υβριδικό και όντως, οι φήμες ευσταθούσαν, όμως η αλλαγή του επικεφαλής της Volkswagen ανέτρεψε τα σχέδια αυτά. Ο Ματίας Μίλερ, ήθελε να δει ένα Golf GTI με ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με βενζινοκινητήρα, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον σημερινό CEO της Volkswagen, τον Χέρμπερτ Ντις.

Οι υβριδικές επιλογές θα βρίσκονται χαμηλότερα στην γκάμα του Golf μαζί με τον 1.5 TSI Evo και βέβαια στην έκδοση GTE που συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με επιδόσεις και τη γνωρίζουμε ήδη από το σημερινό Golf. Το επόμενο GTI όγδοης γενιάς, θα φοράει τον ίδιο 2.0 TSI που βρίσκουμε κάτω από το καπό και του GTI έβδομης γενιάς. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει παραχθεί με πάρα πολλές εκδόσεις ιπποδύναμης και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι στο νέο GTI θα ρυθμιστεί στους 255 ίππους για τη βασική του έκδοση και ψηλότερα για την Performance. Τα δύο κιβώτια ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο εξάρι και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων, επίσης θα διατηρηθούν.