Η Kia ετοιμάζει SUV με βάση το νέο Ceed

Gazzetta team
Η νέα γενιά του Kia Ceed μόλις παρουσιάστηκε, όμως η κορεάτικη μάρκα σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της και με ένα κόμπακτ SUV, που θα βασίζεται πάνω σε αυτό.

Εκτός από το Stonic και το Sportage, η Kia θέλει να αποκτήσει ένα ακόμη SUV στην γκάμα της, που θα βασίζεται στο νέο Ceed, σύμφωνα με το AutoExpress.

Η έλλειψη της τρίθυρης έκδοσης (γνωστή έως και σήμερα ως Pro_Cee'd) επιτρέπει στη μάρκα την εξέλιξη ενός ακόμη αμαξώματος που θα της ανοίξει μια πολύ εμπορική κατηγορία και όπως καταλαβαίνουμε, το νέο SUV θα τοποθετείται πάνω από το Stonic και κάτω από το μεγαλύτερο Sportage.

Ακόμη αναμένεται το πράσινο φως για την παραγωγή όμως θεωρείται ότι θα το πάρει και θα εμφανιστεί στα μέσα του 2019, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του συνήθως έγκυρου AutoExpress. Εκτός από το SUV, περιμένουμε μια station wagon εκδοχή του Ceed, όμως όπως αναφέρουμε και παραπάνω, δεν θα υπάρξει το τρίθυρο μοντέλο.

Το τελευταίο ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί η έκδοση GT, η οποία εστιάζει στη σπορ οδική συμπεριφορά και τις γρήγορες επιδόσεις! Το Ceed GT θα έρθει ως πεντάθυρο, με περισσότερους από 200 ίππους και σπορ χαρακτήρα, όμως θα είναι πιο... ήπιων τόνων συγκριτικά με το Hyundai i30 N για να μην υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ τους.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το νέο Kia Ceed.