O Σβαντς πιστεύει στον Ρόσι αλλά ανησυχεί

Gazzetta team
O Σβαντς πιστεύει στον Ρόσι αλλά ανησυχεί
Το κακό ξεκίνημα του Βαλεντίνο Ρόσι προβληματίζει τον Σβαντς που όμως πιστεύει στο μαχητικό του πνεύμα

Το ξεκίνημα του Βαλεντίνο Ρόσι στη φετινή σεζόν του MotoGP μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής, που πλέον τρέχει με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha, SRT Petronas, έχει μείνει πολύ μακριά από τις κορυφαίες θέσεις στους πρώτους τέσσερις αγώνες και η συγκομιδή του σε βαθμούς είναι πενιχρή. Ο Ρόσι βρίσκεται στην 21η θέση της βαθμολογίας με μόλις 4 βαθμούς, καθώς ο μοναδικός τερματισμός του στη βαθμολογούμενη 15άδα ήταν η 12η θέση του στον πρώτο αγώνα του Κατάρ.

Ο Κέβιν Σβαντς, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1993 με τη Suzuki, δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο MotoGP και η γνώμη του πάντα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αμερικανός μιλώντας σε ένα ειδικό podcast του Autosport μίλησε και για τον Βαλεντίνο Ρόσι: «Ανησυχώ για το Νο 46 (σ.σ. το νούμερο του Ρόσι), δεν μου αρέσει να τον βλέπω τόσο πίσω. Ίσως να μη νιώθει πολύ άνετα στη μοτοσικλέτα, ίσως η Yamaha έχει κάτι καινούριο που βελτίωσε πολύ τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες και ο Ρόσι είναι ο τελευταίος που θα το πάρει. Κανείς δεν ξέρει, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει μέσα του ακόμα λίγο από το μαχητικό του πνεύμα».

Σε αρκετούς φαίνεται ότι ο Ρόσι δεν ευχαριστιέται πια τους αγώνες και ο Σβαντς το βλέπει επίσης να συμβαίνει: «Για έναν αναβάτη αυτό είναι το δυσκολότερο. Θυμάμαι τον εαυτό μου στους πρώτους αγώνες του 1995, που δεν έπαιρνα καλές θέσεις στην εκκίνηση και τερμάτιζα στις πίσω θέσεις και δεν διεκδικούσα βάθρα και νίκες όπως συνήθιζα παλιότερα. Αυτό είναι πολύ σκληρό για έναν αναβάτη. Οι αγώνες δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικοί αν δεν έχεις πια την ευκαιρία να διεκδικήσεις τη νίκη. Θα περίμενα οι επιστροφή σε πίστες που γνωρίζει καλά και έχει κερδίσει θα τον βοηθούσε να σταθεί πάλι στα πόδια του. Αλλά σίγουρα αυτήν τη στιγμή περνάει δύσκολα».

Το συμβόλαιο του Ρόσι με την SRT Yamaha ολοκληρώνεται στο τέλος του 2021 και ο Ιταλός δεν έχει ακόμα μιλήσει για τα σχέδιά του μετά τη λήξη του. Αν όμως η φόρμα του και τα αποτελέσματά του δεν βελτιωθούν, είναι ορατό το ενδεχόμενο η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία του στο σπορ.

Φωτογραφία: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!