Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο θέλει να γυρίσει στο MotoGP

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο θέλει να γυρίσει στο MotoGP
Φέτος κάνει ένα μικρό... διάλειμμα, από την επόμενη χρονιά όμως, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο δηλώνει ότι επιθυμεί την επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών.

Μετά τη θητεία του στη Ducati, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο δεν είχε μια πρόταση που να τον ικανοποιεί για να συνεχίσει την καριέρα του. Πρόκειται για έναν αναβάτη που κάθε χρόνο διεκδικούσε τον τίτλο και βρισκόταν στις κορυφαίες βαθμολογικές θέσεις, ωστόσο οι σχέσεις του με τη Ducati δεν ευνόησαν την παραμονή του στην ομάδα, ούτε τις επιδόσεις του τον τελευταίο καιρό.

Όταν αποφάσισε λοιπόν ότι δεν θα συνεχίσει εκεί την πορεία του, δεν δέχτηκε κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα τον... χάλαγαν και λίγες διακοπές, οπότε βγήκε από το παιχνίδι, αφήνοντας πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του. Τώρα, μετά από τις ολιγοήμερες δοκιμές με την Aprilia, δηλώνει ότι από τη νέα σεζόν ο στόχος του είναι να επιστρέψει στο σπορ.

«Η θέση οδήγησης είναι το παν»

«Θα ήθελα να τρέξω από τον επόμενο χρόνο οπότε θεώρησα ότι θα ήταν έξυπνο να βρεθώ στην πίστα και να τρέξω. Είμαι χαρούμενος που η Aprilia μου έδωσε τη δυνατότητα να το κάνω αυτό με το σωστό τρόπο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό και θεωρώ ότι είναι θετικό ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρω να βρεθώ και πάλι στο MotoGP από τη νέα σεζόν ή όχι» ήταν τα λόγια του Ιταλού μετά τις δοκιμές.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη μοτοσικλέτα της Aprilia και τις εντυπώσεις που σχημάτισε. «Νομίζω ότι κάθε οδηγός του MotoGP μπορεί να είναι γρήγορος, το θέμα είναι να βρίσκεσαι εκεί και να κάνεις καλούς χρόνους στο γύρο σου όταν το χρειαστείς. Είναι μια άλλη υπόθεση αυτό. Έχω κάποιες ιδέες, αλλά δεν είναι όλα ξεκάθαρα για την ώρα και χρειάζεσαι ώρα για να καταφέρεις να πιέσεις μια μοτοσικλέτα στα όριά της, να νιώσεις άνετα μαζί της.

Μιλάω κυρίως για τη θέση και όχι για το πως δουλεύει η μοτοσικλέτα, η θέση είναι κάτι πολύ σημαντικό στο MotoGP, ακόμη σημαντικότερο από ότι σε άλλα πρωταθλήματα, επειδή ο τρόπος που οδηγείς πρέπει να είναι πάρα πολύ ακριβής. Οπότε καταλήγουμε ότι η θέση σου πάνω στη μοτοσικλέτα επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που οδηγείς. Όπως σε κάθε μοτοσικλέτα, έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, αλλά πραγματικά είχα πολύ καλή αίσθηση» είπε ο Ντόβι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!