Ζουάν Ζαρκό: «Η Ducati μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα»

Gazzetta team
Ζουάν Ζαρκό: «Η Ducati μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα»
Φέτος η δυναμική της μοτοσικλέτας της Ducati είναι πολύ μεγάλη και σύμφωνα με τον Ζουάν Ζαρκό, μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα αν την εκμεταλλευτούν σωστά.

Αυτή τη στιγμή ο Ζουάν Ζαρκό βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του MotoGP για πρώτη φορά στην καριέρα του. Βέβαια, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιου είδους προβάδισμα αφού μόνο δύο αγώνες έχουν γίνει και οι διαφορές είναι ελάχιστες, ενώ απομένουν πάρα πολλά Γκραν Πρι που θα ανακατέψουν την τράπουλα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

«Ήθελα νίκη αλλά ο Κουαρταραρό ήταν πιο δυνατός»

Ο Ζουάν Ζαρκό με μια έξυπνη διαχείριση των ελαστικών του κατάφερε να πάρει καλό αποτέλεσμα και στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς. «Είμαι ικανοποιημένος. Ήξερα ότι η διαχείριση των ελαστικών θα ήταν πολύ σημαντική. Ο Χόρχε Μάρτιν είχε έναν ρυθμό πιο γρήγορο από την περασμένη εβδομάδα. Όμως κι εγώ είχα εξαιρετική αίσθηση και διαχειρίστηκα σωστά την ενέργεια και τα ελαστικά μου.

Ήθελα τη νίκη, αλλά ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν πιο δυνατός. Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο. Η μοτοσικλέτα μας έχει τη δυναμική να είναι πρώτη σε κάθε αγώνα και θα δούμε αν θα καταφέρουμε να την εκμεταλλευτούμε ακόμη και σε διαφορετικές πίστες. Είμαστε φοβερά με την ομάδα και το περιβάλλον γενικότερα και όλα πάνε κατ’ ευχήν για την ώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάρτιν και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Έχει δείξει μεγάλη ωριμότητα. Αλλά και το γεγονός ότι έχουμε λιγότερη πίεση μας κάνει να πιέζουμε στο μέγιστο βαθμό σε κάθε αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!