Το τρίο της Yamaha κυριάρχησε στα δοκιμαστικά

Πέτρος Σηφαλάκης
Το τρίο της Yamaha κυριάρχησε στα δοκιμαστικά
Οι δοκιμές του MotoGP στο Κατάρ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και βλέπουμε ότι η Yamaha πήρε τα... πάνω της, έχοντας τρεις αναβάτες στις τρεις κορυφαίες θέσεις.

Στις ημέρες των δοκιμαστικών η Yamaha δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα, φαίνεται όμως ότι βρήκαν τον τρόπο και πέτυχαν πολύ καλούς χρόνους την Πέμπτη. Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν εκείνος που κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο στην πίστα. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι τον ακολουθεί και ο Φάμπιο Κουαρταραρό είναι στην τρίτη θέση.

Μετά το τρίο της Yamaha ακολουθεί ο Πέκο Μπανάια της Ducati και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia. Μιρ και Ρινς, οι δύο αναβάτες της Suzuki είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, ενώ με τη σειρά μέχρι και τη δέκατη θέση έχουμε τους Βαλεντίνο Ρόσι (Petronas Yamaha), Ζουάν Ζαρκό (Pramac) και Πολ Εσπαργκαρό (Repsol Honda).

Στην τέταρτη ημέρα των δοκιμών η πίστα είχε πραγματικά τέλειες συνθήκες που ευνόησαν σε μεγάλο βαθμό τους αναβάτες. Πάντως οι χρόνοι που επιτεύχθηκαν στην κορυφή δεν είναι και οι ταχύτεροι που έχουμε δει αφού άλλοι αναβάτες κατάφεραν να κάνουν ακόμη καλύτερες εμφανίσεις από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Οπότε, στην τέταρτη ημέρα μάλλον δοκίμαζαν άλλα πράγματα και όχι τις απόλυτες επιδόσεις στο όριο. Η Yamaha δεν ξέρουμε σε τι σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή καθώς και η τελική της ταχύτητα είναι μειωμένη σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά και ο χρόνος των γύρων, πάντα σε σύγκριση με τις κορυφαίες ομάδες. Ο Μάβερικ Βινιάλες λέει ότι θεωρεί τη μοτοσικλέτα πολύ καλή, σε αντίθεση με τον Βαλεντίνο Ρόσι που στην αρχή είχε διάφορα παράπονα.

Στη συνέχεια βέβαια, ο Ιταλός είπε πως τα πράγματα βελτιώθηκαν και αισθάνεται ξανά αρκετά καλύτερα, κάτι που αποτυπώνεται και στους χρόνους του καθώς τώρα βρίσκεται μέσα στη δεκάδα. Όποιος έχει παρακολουθήσει τις δοκιμές πάντως, σίγουρα έχει παρατηρήσει ότι η Yamaha μπορεί να μην είναι η κορυφαία μοτοσικλέτα σε επιδόσεις, καταφέρνει όμως πολύ καλά να κρατήσει έναν ιδανικό ρυθμό αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!