Λορένθο: «Αν είχα πάει στην Petronas όλα θα ήταν αλλιώς»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λορένθο: «Αν είχα πάει στην Petronas όλα θα ήταν αλλιώς»
Το 2018 ίσως και να... περιφρόνησε τη δορυφορική Petronas, πλέον όμως, ο Χόρχε Λορένθο λέει ότι αν είχε πάει εκεί τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

O Χόρχε Λορένθο το 2018 έφυγε από τη Ducati και λίγο πριν, είχε ήδη κάνει τις επαφές του με τη Honda για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση και να υπογράψει, πολλά σενάρια πέρασαν από το μυαλό του και υπήρχαν και πιθανότητες να πήγαινε στην Petronas Yamaha. Τελικά, η δορυφορική ομάδα πήρε τον Φάμπιο Κουαρταραρό, έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους αναβάτες που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Λορένθο δεν απέδωσε όσο περίμενε στη Honda και δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του αγωνιζόμενου στο MotoGP, πριν ακόμη λήξει το συμβόλαιό του. «Αν επέλεγα την Petronas η ιστορία θα ήταν διαφορετική. Όπως και να ‘χει, στην καριέρα μου κατάφερα να πετύχω σημαντικά πράγματα. Φυσικά υπάρχουν 4-5 οδηγοί που τα πήγαν καλύτερα από εμένα, αλλά οι περισσότεροι πέτυχαν λιγότερα. Τα πράγματα για μένα πήγαν καλά σε όλα τα επίπεδα: επαγγελματικά, οικονομικά, προσωπικά. Τώρα μπορώ να διασκεδάσω τη ζωή μου χωρίς πίεση και να κάνω αυτό που θέλω» είπε ο Χόρχε Λορένθο.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Ισπανός «ψάχνεται» να ξαναγυρίσει, για αυτό και φροντίζει να κρατά στην επικαιρότητα το όνομά του με τις δηλώσεις του. Ο Λορένθο όταν έφυγε από τη Honda και παραιτήθηκε από αναβάτης του MotoGP, υποστήριζε ότι η δουλειά του δοκιμαστή στη Yamaha ήταν η ιδανική για εκείνον καθώς δεν είχε την πίεση του αγωνιζόμενου, αλλά παράλληλα είχε την επαφή με τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες του πρωταθλήματος που τόσο αγαπάει. Στην πορεία ίσως να του έλειψε η όλη ατμόσφαιρα του MotoGP και μάλιστα είχε πει ότι το συναίσθημα όταν κερδίζεις ένα Γκραν Πρι, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!