Μορμπιντέλι: «Η προπόνηση στο ράντσο του Ρόσι είναι σημαντική»

Gazzetta team
Μορμπιντέλι: «Η προπόνηση στο ράντσο του Ρόσι είναι σημαντική»
Αν και μέσα στον αγώνα δεν υπάρχει σημείο που θα εφαρμόσεις όλα όσα έμαθες στο χώμα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο που θα τα χρειαστείς, όπως εξηγεί ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι διατηρεί ένα ράντσο όπου προπονούνται πολλοί κορυφαίοι αναβάτες και μάλιστα, κάποιοι έχουν βγει και σε κορυφαίο επίπεδο αγώνων, όπως ο Φράνκο Μορμπιντέλι. Ο αναβάτης της Petronas Yamaha παρακολουθεί εδώ και χρόνια τα μαθήματα για τη γρήγορη οδήγηση μοτοσικλέτας στο χώμα και τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικά καθώς εξελίσσεσαι διαρκώς.

«Γίνεσαι καλύτερος, είσαι ανάμεσα σε εξαιρετικούς οδηγούς»

«Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις προπόνηση στο χώμα, γιατί συνηθίζεις να αφήνεις τη μοτοσικλέτα να γλιστρά τον πίσω τροχό. Συνηθίζεις αυτή την αίσθηση και είσαι προετοιμασμένος όταν σου συμβαίνει στον αγώνα. Σε βελτιώνει. Σε κάνει καλύτερο. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο στον αγώνα όπου θα κληθείς να εφαρμόσεις ό,τι έμαθες εδώ, στην πίστα αυτή. Σίγουρα πάντως κάποια στιγμή μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο θα βάλεις σε εφαρμογή ό,τι έμαθες στο χώμα. Είναι ευχάριστο να προπονείσαι με τα άλλα παιδιά στην ακαδημία.

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πάντα υπάρχει η πίεση για να βελτιωθείς, να γίνεις καλύτερος. Κι αυτό σε βοηθά να δουλέψεις καλύτερα και να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος. Διότι στην τελική είσαι ανάμεσα σε φίλους και το διασκεδάζεις μαζί τους ενώ παράλληλα προπονείσαι. Παράλληλα γίνεσαι και καλύτερος αφού είσαι ανάμεσα σε εξαιρετικούς οδηγούς. Έχουμε πολλούς γρήγορους αναβάτες. Θα έλεγα ότι ο πιο γρήγορος είναι σίγουρα ο Βαλεντίνο. Πέρα από το ότι είναι το αφεντικό. Είναι ο Βαλεντίνο και ο Λούκα Μαρίνι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι πάρα πολύ γρήγοροι» είπε ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!