Ιανόνε: «Η κοκαΐνη είναι ΟΚ, οι αθώοι τιμωρούνται»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιανόνε: «Η κοκαΐνη είναι ΟΚ, οι αθώοι τιμωρούνται»
«Ξέσπασε» ο Αντρέα Ιανόνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ύστερα από κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν στους κανονισμούς της WADA.

Η ιστορία με την τιμωρία των τεσσάρων χρόνων στον Αντρέα Ιανόνε, μετά από την ανίχνευση απαγορευμένης ντόπινγκ ουσίας στον οργανισμό του από τη WADA, είναι γνωστή. Ο Ιταλός κινδυνεύει να μην ξανατρέξει ποτέ στο MotoGP καθώς όταν σταματήσει να ισχύει ο αποκλεισμός του, θα είναι πλέον μεγάλος και εκτός των αγώνων για πολύ καιρό, ωστόσο δεν τα παρατάει και έχει δηλώσει ότι θα κάνει ο,τι μπορεί προκειμένου να επιστρέψει.

Η πολιτική της WADA απέναντι σε εκείνους που κάνουν χρήση ουσιών, όμως, άλλαξε. Και ο Ιανόνε βρήκε ευκαιρία να κάνει τις δηλώσεις του, οι οποίες είναι ομολογουμένως, εύστοχες. Οι αλλαγές στους κανονισμούς λένε ότι αν ένας αθλητής βρεθεί θετικός στις ουσίες της ηρωίνης, της κοκαΐνης και της κάνναβης, θα θεωρείται ουσιαστικά άρρωστος και θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Υπό αυτό το πρίσμα καταλαβαίνουμε ότι οι ποινές που θα τους επιβάλλονται θα είναι πολύ πιο ήπιες σε σχέση με το παρελθόν, που αν ένας αθλητής βρισκόταν θετικός στις συγκεκριμένες ουσίες, ερχόταν αντιμέτωπος με βαριά «καμπάνα». Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ύστερα από ψηφοφορία και μεγάλο ρόλο έπαιξε το κομμάτι της κακής ψυχολογίας και των ψυχικών νοσημάτων, κάτι που επικαλούνται οι περισσότεροι αθλητές - χρήστες ουσιών όταν λογοδοτούν.

«Όλο και πιο απίστευτα πράγματα! Θετικός στην κοκαΐνη; Όλα καλά! Την ίδια ώρα οι αθώοι τιμωρούνται με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό. Ευχαριστώ πολύ» ήταν η σύντομη τοποθέτηση του Αντρέα Ιανόνε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!