Θα συνεχίσει και το 2022 ο Βαλεντίνο Ρόσι;

Gazzetta team
Θα συνεχίσει και το 2022 ο Βαλεντίνο Ρόσι;
Για το 2021 ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Petronas Yamaha και ο επικεφαλής της ομάδας απαντάει αν προβλέπεται να ανανεώσει και για την επόμενη σεζόν.

Το 2020 ήταν η τελευταία χρονιά του Βαλεντίνο Ρόσι στην εργοστασιακή Yamaha. Τη θέση του θα την πάρει ο Φάμπιο Κουαρταραρό και ο Ρόσι, θα «μετακομίσει» στη δορυφορική Petronas Yamaha. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ομάδα έχει διάρκεια ενός έτους και ο Ράζλαν Ραζάλι, μάνατζερ και επικεφαλής της Petronas Yamaha, απαντάει στο αν θα ανανεώσουν το συμβόλαιο του Βαλεντίνο Ρόσι και για το 2022.

«Είμαστε επαγγελματίες χωρίς την εργοστασιακή πίεση»

«Ένας από τους λόγους που υπογράψαμε ετήσιο συμβόλαιο με τον Βαλεντίνο είναι ότι το συμβόλαιό μας με την Dorna επίσης τελειώνει στο τέλος του 2021. Έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτερο συμβόλαιο. Όπως και να έχει, θέλει να τρέξει μόνο αν βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο και το ίδιο θέλει και η Yamaha, έτσι αυτό θα εξεταστεί στο μέλλον. Θα δούμε το πόσο ανταγωνιστικός θα είναι στο ξεκίνημα της χρονιάς και μετά θα κάνουμε τις απαραίτητες αξιολογήσεις» είπε.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Πρώτα από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε ένα οδηγό όπως ο Βαλεντίνο για την εμπιστοσύνη του σε εμας. Θέλουμε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να διασκεδάζει. Γνωρίζω ότι ήταν σε εργοστασιακές ομάδες για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αλλά μπορούμε να του επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε πολύ επαγγελματίες, χωρίς την πίεση του εργοστασίου. Έτσι πιστεύω το πιο σημαντικό θα είναι να αισθάνεται άνετα και να το διασκεδάζει, γιατί είναι ένας οδηγός που όταν είναι ευχαριστημένος μπορεί να αποδώσει, τη στιγμή μάλιστα που φέτος υπάρχει λιγότερη πίεση».