Μια χρονιά με αξιοπιστία περιμένει η Yamaha στο MotoGP

Gazzetta team
Μια χρονιά με αξιοπιστία περιμένει η Yamaha στο MotoGP
Τα προβλήματα που είδαμε στα μοτέρ της Yamaha κατά το ξεκίνημα του 2020 δεν θα υπάρχουν, σύμφωνα με τον κατασκευαστή καθώς έδωσαν μεγάλη σημασία στην αξιοπιστία.

Όταν ξεκίνησε η χρονιά του 2020 (με καθυστέρηση αρκετών μηνών) είδαμε ότι η Yamaha είχε κάποια προβλήματα με τους κινητήρες της και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο Μάβερικ Βινιάλες και ο Φράνκο Μορμπιντέλι αμέσως χρειάστηκαν νέο μοτέρ. Το πρόβλημα τελικά εντοπίστηκε στις βαλβίδες του μοτέρ και μάλιστα, ήταν και εκτός κανονισμών. Η Yamaha τιμωρήθηκε για αυτό, αλλά όχι οι οδηγοί της.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας είπαν ότι έγινε παρανόηση και δεν είχαν καταλάβει καλά, θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πανομοιότυπες βαλβίδες άλλου προμηθευτή. Για τη νέα σεζόν του 2021 είπαν ότι δεν θα έχουν περισσότερη ιπποδύναμη, αλλά θα φροντίσουν να έχουν πιο αξιόπιστους κινητήρες.

«Πάντα μας λείπει η παραπάνω ιπποδύναμη, αλλά πλέον θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2022 για να έχουμε καινούργιο κινητήρα. Πάντως για το 2021 είμαστε αρκετά σίγουροι για τους κινητήρες μας, σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία τους και δεν θα έχουμε προβλήματα. Κάναμε μεγάλες αλλαγές στην αρχή αυτής της χρονιάς κι έτσι βραχυπρόθεσμα δεν περιμένω σημαντικές αλλαγές. Άλλωστε, πέρα από το θέμα με τις βαλβίδες, θεωρώ ότι οι κινητήρες μας αποδείχτηκαν πολύ αξιόπιστοι μέσα στη σεζόν. Κάποιοι έκαναν έως και 3000χλμ που είναι αξιοθαύμαστο. Εκεί που θα ρίξουμε το βάρος το επόμενο διάστημα είναι στις λεπτομέρειες» είπε ο επικεφαλής της Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!