Suzuki: «Μέχρι τον Απρίλιο θα ξέρουμε για τη δορυφορική ομάδα»

Gazzetta team
Suzuki: «Μέχρι τον Απρίλιο θα ξέρουμε για τη δορυφορική ομάδα»
Αυτή τη στιγμή η Suzuki ζυγίζει τις επιλογές της και μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν θα δημιουργήσει δορυφορική ομάδα ή όχι.

Στη χρονιά του 2020 η Suzuki ήταν η ομάδα που κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα και έγινε η μοναδική στη σύγχρονη ιστορία του σπορ που το πέτυχε αυτό χωρίς να έχει δορυφορική ομάδα. Ωστόσο οι σκέψεις τους είναι να φτιάξουν μια τέτοια και σύμφωνα με τα τελευταία νέα, θα γνωρίζουν το τι θα γίνει ακριβώς μέχρι και τον Απρίλιο του 2021. Σήμερα είναι ο μόνος κατασκευαστής μαζί με την Aprilia που δεν έχουν δορυφορική ομάδα.

Ο Ντάβιντε Μπρίβιο της Suzuki, είπε: «Έχουμε συζητήσει αρκετά γι’ αυτό το θέμα. Υπό μια έννοια θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι 100% απαραίτητο, αφού πήραμε τον τίτλο χωρίς να έχουμε δορυφορική ομάδα. Όμως οι μηχανικοί μας δεν συμφωνούν μ’ αυτό, επειδή χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα μέσα στην πίστα και αυτά που έχουμε από δύο αναβάτες δεν φτάνουν. Κι εμείς θα το θέλαμε, αλλά ένα τέτοιο πλάνο πρέπει να πάρει έγκριση από τα μεγάλα κεφάλια της εταιρείας και αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Στόχος είναι να έχουμε δορυφορική ομάδα το 2022 και πρέπει να αποφασίσουμε νωρίς. Θα έλεγα πριν τον Μάρτιο ή το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!