Βαλεντίνο Ρόσι: «H Yamaha ακούει αλλά κάνει ο,τι θέλει»

Gazzetta team
Βαλεντίνο Ρόσι: «H Yamaha ακούει αλλά κάνει ο,τι θέλει»
Η εξέλιξη της μοτοσικλέτας της Yamaha γίνεται με τη συνδρομή των αναβατών της, ο Βαλεντίνο Ρόσι όμως, υποστηρίζει ότι λένε τις απόψεις τους αλλά οι μηχανικοί κάνουν αυτά που οι ίδιοι θέλουν.

Φέτος ήταν μια χρονιά που η Yamaha πήρε τις περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Ο Μορμπιντέλι πήρε τρία Γκραν Πρι, ισάριθμα κέρδισε και ο Κουαρταραρό, ενώ ο Μάβερικ Βινιάλες νίκησε σε ακόμη ένα. Οι αναβάτες όμως, τόσο ο Φάμπιο Κουαρταραρό, όσο και οι εργοστασιακοί αναβάτες, ο Βινιάλες και ο Βαλεντίνο Ρόσι, άσκησαν πολλές φορές την κριτική τους για τη μοτοσικλέτα που οδηγούν. Ο Ρόσι από το 2021 θα πάει στη δορυφορική Petronas Yamaha και τον ρώτησαν αν θα συνεχίσει και από εκεί να βοηθά στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

«Τα προβλήματά μας είναι ίδια εδώ και χρόνια»

«Νομίζω θα βοηθήσω όπως έκανα φέτος. Δηλαδή δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί πρέπει να καταλάβουμε αν φέτος βοήθησα. Ειλικρινά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μεταφέρω την εμπειρία μου και να πω τι είναι που εγώ πιστεύω πως χρειαζόμαστε. Αλλά λίγο-πολύ τα προβλήματά μας είναι ίδια εδώ και χρόνια κι έτσι δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν πολλά. Πιστεύω πως οι Ιάπωνες μηχανικοί ακούνε τα σχόλιά μας αλλά στο τέλος κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί» ήταν η απάντηση του Βαλεντίνο Ρόσι στην ερώτηση που του έγινε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!