Suzuki: «Ούτε σεναριογράφος δεν θα έγραφε έτσι τη χρονιά στο MotoGP»

Πέτρος Σηφαλάκης
Suzuki: «Ούτε σεναριογράφος δεν θα έγραφε έτσι τη χρονιά στο MotoGP»
Οι επιτυχίες της Suzuki φέτος την έκαναν να πάρει ξανά τα «πάνω» της κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών με τον Μιρ, αλλά και των ομάδων, σε μια συμβολική χρονιά καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου.

Το 2020 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Suzuki. Ο Ζοάν Μιρ κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα οδηγών του MotoGP, κατέκτησαν και το πρωτάθλημα ομάδων και έχασαν μόνο τον τίτλο των κατασκευαστών. Αν τον είχαν πάρει και αυτόν τότε θα είχαν πετύχει το λεγόμενο Triple Crown σε μια ανατρεπτική χρονιά σαν το 2020! Παράλληλα, φέτος η Suzuki κλείνει 100 χρόνια σαν εργοστάσιο και 60 χρόνια παρουσίας με αγώνες οπότε δεν θα μπορούσαν να το είχαν γιορτάσει με καλύτερο τρόπο.

«Πετύχαμε κάτι πολύ σπουδαίο. Ακόμα και σεναριογράφος δεν θα σκεφτόταν τέτοιο πράγμα, να πάρουμε τον τίτλο σε μια τόσο δύσκολη χρονιά. Σε μια χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου και τα 60 από την παρουσία μας στους αγώνες. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι καλύτερο και είμαι χαρούμενος για όλους όσοι δούλεψαν και φυσικά για τον Ζοάν Μιρ που ήταν απλά απίστευτος» ήταν τα λόγια του Ντάβιντε Μπρίβιο, επικεφαλής της ομάδας της Suzuki στο MotoGP.

Ο ίδιος ο Ντάβιντε Μπρίβιο μίλησε και για άλλες στιγμές της Suzuki, όχι τόσο λαμπερές, μερικά χρόνια πριν. Τότε που αντιμετώπιζαν προβλήματα αξιοπιστίας και η κατάστασή τους ήταν πολύ ασταθής, λίγους μήνες μετά την επιστροφή τους στο πρωτάθλημα. Άλλωστε η ομάδα δεν έτρεχε στο MotoGP από το τέλος του 2011 μέχρι και το 2015 για οικονομικούς λόγους, όπως δήλωσαν.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή και θυμάμαι τα προβλήματα με τον κινητήρα. Αργότερα ανακαλύψαμε πως ήταν ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά που προκαλούσε το θέμα με τους κινητήρες. Είχαμε ανησυχήσει πάρα πολύ το χειμώνα εκείνο κι αυτό επειδή όταν πήγαμε στο τεστ της Σεπάνγκ έσπασε πάλι ένας κινητήρας. Ήταν μια πολύ δύσκολη αρχή και λέγαμε, πού πάμε τώρα... τι θα κάνουμε; Ευτυχώς όμως οι μηχανικοί μας είναι πολύ καλοί και εντόπισαν το πρόβλημα και το έλυσαν» είπε ο επικεφαλής της Suzuki.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!