Βινιάλες: «Σταμάτησα να σκέφτομαι το πρωτάθλημα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βινιάλες: «Σταμάτησα να σκέφτομαι το πρωτάθλημα»
Ο αναβάτης της Yamaha, Μάβερικ Βινιάλες, έχει ακόμη μαθηματικές πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να... γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!

O Ζοάν Μιρ έχει το προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών στο MotoGP και με δεδομένη την εξαιρετική του φόρμα, αποτελεί το φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο του 2020. Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ένας από τους αναβάτες που ήθελε πολύ να φτάσει στην κορυφή. Η Yamaha φέτος είχε τις ικανότητες, στην πορεία όμως δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές και τώρα βλέπουμε στους αγώνες ότι είναι μια... κρύο, μια ζέστη.

Πιθανότητα για να πάρει το πρωτάθλημα υπάρχει, ωστόσο θα πρέπει ο Μιρ να εγκαταλείψει και ο ίδιος να πάρει την πρώτη θέση στον έναν αγώνα και τουλάχιστον τη δεύτερη, στον άλλο. Δύσκολος συνδυασμός με λίγα λόγια. «Ο Μιρ πρέπει να κάνει λάθος και εμείς να κερδίσουμε στον έναν αγώνα και να βγούμε τουλάχιστον δεύτεροι στον άλλο. Σίγουρα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, δεν το σκέφτομαι καν. Δεν σκέφτομαι γενικότερα το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημά μας δεν είναι εκεί. Βρίσκεται σε άλλα σημεία. Αυτή τη στιγμή απέχουμε από τον ανταγωνισμό στην ταχύτητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε σίγουρα» είπε ο Μάβερικ Βινιάλες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν για τη μοτοσικλέτα της Yamaha το 2021. «Δεν έχουμε κανένα νέο πράγμα που δοκιμάζουμε στους τελευταίους δύο αγώνες, οπότε πραγματικά, δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, δεν γνωρίζουμε τίποτα για το αν θα οδηγούμε κάτι διαφορετικό από τη μοτοσικλέτα που έχουμε σήμερα στα χέρια μας. Σίγουρα η Yamaha καταλαβαίνει. Ξέρει ότι υπάρχουν προβλήματα, ξέρει ότι έχουν μπελάδες και σίγουρα θα προσπαθήσουν να δουλέψουν. Ελπίζω για τον επόμενο χρόνο να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις, πέντε αγώνες που η μοτοσικλέτα μας να δουλεύει τέλεια στις συγκεκριμένες πίστες και να προσπαθούμε για να κερδίζουμε αγώνες» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!