Βαλεντίνο Ρόσι: «Χρειαζόμαστε βελτίωση σε πολλούς τομείς»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Χρειαζόμαστε βελτίωση σε πολλούς τομείς»
Ανεπαρκής είναι ο κινητήρας της Yamaha για φέτος αφού ούτε επιδόσεις προσφέρει, ούτε αξιοπιστία, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι αναφέρεται στις ξαφνικές αλλαγές απόδοσης των μοτοσικλετών.

Μετά την απουσία δύο περίπου εβδομάδων λόγω κορονοϊού, ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε στις πίστες και πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα της Βαλένθια. Η επιστροφή του ωστόσο δεν ήταν αυτή που φανταζόταν. Ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος της μοτοσικλέτας του και είναι πλέον προφανές ότι οι μηχανικοί της Yamaha θα πρέπει να κάνουν ορισμένες κινήσεις για να ξεπεράσουν τα προβλήματα του κινητήρα τους, αν και οι αγώνες που απομένουν για το τέλος της χρονιάς είναι ελάχιστοι.

«Ο κινητήρας είναι το μεγάλο μας πρόβλημα»

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, δείχνει ότι κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά με τα ελαστικά μας. Είναι απίστευτο ότι πριν από μια εβδομάδα μια Yamaha κέρδισε, αυτή του Μορμπιντέλι, ενώ τώρα όλοι έχουμε προβλήματα στη Βαλένθια ειδικά με την πρόσφυση. Δύσκολη κατάσταση. Και οι κινητήρες μας το ίδιο, έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας. Δεν ήταν καλό Σαββατοκύριακο. Πρέπει να καταλάβουμε τον τρόπο που θα μας βελτιώσει» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι και στη συνέχεια εστίασε στο κομμάτι του ανταγωνισμού.

Πολύ συχνά οι αντίπαλοί τους εξελίσσονται πολύ μέσα στη χρονιά και η Yamaha δεν μπορεί να τους ακολουθήσει. «Είναι αλήθεια ότι έχει συμβεί πολλές φορές. Στην αρχή της σεζόν είμαστε γρήγοροι, μετά οι άλλοι κατασκευαστές δοκιμάζουν νέα πράγματα και μετά από μερικούς αγώνες βελτιώνονται πολύ. Έτσι προς το τέλος του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ δυνατοί. Φέτος βλέπουμε διαφορές αγώνα με τον αγώνα. Ο Μορμπιντέλι κέρδισε πριν μια εβδομάδα, τώρα όλες οι Yamaha είχαμε θέματα.

Ο κινητήρας ήταν πάντα το μεγάλο μας πρόβλημα, είμαστε οι πιο αργοί στην ευθεία και την ίδια στιγμή, έχουμε και προβλήματα με την αξιοπιστία μας. Έχουμε πολλά προβλήματα για να καταφέρουμε να τελειώσουμε μια σεζόν με πέντε μοτέρ. Δεν έχουμε απόδοση, δεν έχουμε αξιοπιστία. Επίσης ο χαρακτήρας του κινητήρα μας πάντα ήταν ένα πλεονέκτημα της Yamaha. Πλέον δείχνουν ότι τα μοτέρ των άλλων κατασκευαστών είναι ακόμη πιο ομαλά στην επιτάχυνση από το δικό μας. Αν βάλεις όλα αυτά τα προβλήματα σε σειρά τότε καταλαβαίνεις ότι έχουμε πολλά ζητήματα που πρέπει να βελτιώσουμε» είπε ο «Γιατρός».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!