Ο Άλεξ Μάρκεθ έκλεισε αρκετά στόματα...

Γιώργος Βαρίνος
Ο Άλεξ Μάρκεθ έκλεισε αρκετά στόματα...
Ένας εκπληκτικός Άλεξ Μάρκεθ, από την 11η θέση πίεσε πάρα πολύ και σκαρφάλωσε μέχρι την 2η θέση απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τον νικητή Άλεξ Ρινς.

Ο μικρός Μάρκεθ έδειξε πως πλέον βρήκε την αυτοπεποίθησή του και μπορεί να κοιτάξει στα ίσια όλους τους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους οδηγούς της φετινής χρονιάς. Σχεδόν τον μπέρδευες με τον αδερφό του στο στυλ, ειδικά του φρεναρίσματος και πλασαρίσματος της μοτοσυκλέτας στην στροφή, με ελαφρύ ντριφτ και μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με μια πιθανή πτώση να καραδοκεί σε κάθε στροφή. Ο ίδιος αναφέρει: «Ειλικρινά δεν περίμενα αυτό το βάθρο. Ειδικά το να μάχομαι για την πρώτη θέση σε αυτό το επίπεδο. Αλλά στους πρώτους γύρους πήγα πολύ καλά, στο δεύτερο γύρο προσπάθησα να πιέσω και άλλο και είδα πως ήμουν ταχύτερος. Έτσι αποφάσισα από τους πρώτους γύρους να δοκιμάσω να περάσω όσους περισσότερους μπορούσα δίχως να πάρω πολλά ρίσκα. Προσπάθησα στο τέλος να είμαι καλός, προσπάθησα να κρατήσω τα λάστιχά μου, ειδικά το πίσω λάστιχο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευτυχισμένος. Κάναμε μια πολύ ωραία δουλειά όλο το Σαββατοκύριακο. Είχαμε ρυθμό σε όλες τις δοκιμές. Βελτιωθήκαμε λίγο στις κατατακτήριες. Ήμασταν οι γρηγορότεροι στην πίστα. Ήμουν στο όριο με το μπροστινό λάστιχο και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το βάθρο, με αυτή την δεύτερη θέση και θέλω να συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό. Πλέον μου έχει φύγει ένα βάρος.».

Η αλήθεια είναι πως αν συνεχίσει στους επόμενους αγώνες σε αυτό το επίπεδο, κάποιοι στη Honda θα πρέπει να καταπιούν τη γλώσσα τους και να αναθεωρήσουν την επιλογή του να φύγει ο Άλεξ...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!