Α. Εσπαργκαρό: «Χτύπησα με τον αδερφό μου λόγω του αργού Μάρκεθ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Α. Εσπαργκαρό: «Χτύπησα με τον αδερφό μου λόγω του αργού Μάρκεθ»
Στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Άλεξ Μάρκεθ που κινούταν με αργούς ρυθμούς στην πίστα, ο Αλέιξ Εσπαργκαρό χτύπησε με τη μοτοσικλέτα του αδερφού του Πολ.

Μια από τις αξιοσημείωτες στιγμές στις κατατακτήριες δοκιμές της Αραγονίας ήταν η στιγμή που ο Αλέιξ Εσπαργκαρό χτύπησε με τον αδερφό του, Πολ Εσπαργκαρό. Ο πρώτος βρισκόταν σε γρήγορο γύρο όταν ξαφνικά είδε μπροστά του τον Άλεξ Μάρκεθ και αναγκαστικά, για να τον αποφύγει, άλλαξε την πορεία του. Ο Πολ έσπασε ένα κομμάτι του φέρινγκ στη μοτοσικλέτα του ενώ ο Αλέιξ χτύπησε ελαφρώς στον αστράγαλο.

«Δεν ήταν τόσο περίεργο. Ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν στη μέση της στροφής με αργή ταχύτητα και έπρεπε να αλλάξω πορεία για να αποφύγω τη σύγκρουση. Έτσι χτυπήσαμε με τον Πολ. Πίεζα, ήμουν στον πιο γρήγορο γύρο μου εκείνη τη στιγμή που συνέβη αυτό και στην τελευταία στροφή ο Άλεξ ήταν μέσα στη μέση της γραμμής. Ίσως να άνοιξα λίγο τη γραμμή μου με το φρενάρισμα εκείνη την ώρα, ρίσκαρα τα πάντα.

Μετά, ο Πολ με χτύπησε. Δυστυχώς σε αυτό το σημείο οι κατατακτήριες δοκιμές τελείωσαν για εμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας αναβάτης του MotoGP μπορεί να σταματήσει όταν φτάνει σε αυτό το σημείο με 350 χλμ./ώρα» είπε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό. Στη συνέχεια οι αγωνοδίκες κάλεσαν και τους δύο Εσπαργκαρό για να συζητήσουν το περιστατικό. Ο Άλεξ Μάρκεθ με τη σειρά του είπε ότι προσπάθησε να αποφύγει και τους δύο Εσπαργκαρό οπότε θεωρεί ότι εκείνος δεν έχει μερίδιο ευθύνης και κρίνει ότι δεν πρέπει να του επιβληθεί καμία ποινή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!