Μορμπιντέλι: «Χαλαρώστε, είμαι μακριά από τον τίτλο»

Gazzetta team
Μορμπιντέλι: «Χαλαρώστε, είμαι μακριά από τον τίτλο»
Φέτος στο MotoGP οι διεκδικητές του πρωταθλήματος αναβατών είναι πολλοί, ο Μορμπιντέλι όμως λέει ότι εκείνος απέχει πολύ και ότι οι εργοστασιακοί αναβάτες είναι οι πραγματικοί υποψήφιοι.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι κατάφερε να κερδίσει στον δεύτερο αγώνα του Μισάνο. Αυτό έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να πετύχει και το κάτι παραπάνω φέτος, ακόμη και να κερδίσει τον τίτλο! Ο αγώνας στο Μοντμέλο επανέφερε την τάξη, ωστόσο. Ο ίδιος λέει ότι κάτι τέτοιο δεν το θεωρεί πλέον πιθανό.

«Αφού είδα τη λίστα με τις τελικές και ήμουν πιο αργός και από τις υπόλοιπες Yamaha, νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε και απλά να διασκεδάζουμε τον κάθε γύρο. Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και να μην σκέφτομαι κάτι παραπάνω. Οι εργοστασιακοί πρέπει να σκέφτονται τον τίτλο. Ήμουν ο πιο αργός απ’ όλους κι έχανα έως και 22 χλμ./ώρα από τις Ducati. Όταν έχεις δύναμη στην ευθεία διαχειρίζεσαι και τα ελαστικά και υπό αυτό το πρίσμα εγώ χάνω πολύ.

Δεν μπορούσα να κάνω κάποια στρατηγική. Απλά πίεσα από την αρχή στο μάξιμουμ, όσο είχα λάστιχο και μετά στο τέλος τα είχα καταστρέψει. Και πάλι θεωρώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη προσέγγιση για μένα. Ξεκάθαρα έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Δουλεύουμε και καλύτερα στο γκαράζ, έχω βελτιωθεί κι εγώ οπότε έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος για τη σεζόν που κάνουμε. Παρά τις ατυχίες μας είμαστε πέμπτοι στη βαθμολογία και αυτό είναι καταπληκτικό» είπε ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Στο Μοντμέλο ο Μορμπιντέλι είχε 335,3 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, τη χαμηλότερη από όλους. Ο Βινιάλες έκανε 337 χλμ./ώρα, ο Βαλεντίνο Ρόσι 338,5 χλμ./ώρα και ο Φάμπιο Κουαρταραρό 339,1 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!