Ο Βαλεντίνο Ρόσι ετοιμάζει τη δική του ομάδα στο MotoGP

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Βαλεντίνο Ρόσι ετοιμάζει τη δική του ομάδα στο MotoGP
Όταν τελικά αποφασίσει να αποσυρθεί, ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν πρόκειται να μείνει εκτός του MotoGP και το όνειρό του είναι να αποκτήσει τη δική του ομάδα.

Αν υπάρχει ένας αναβάτης που έχει συνδέσει το όνομά του με το MotoGP, τότε αυτός είναι σίγουρα ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός έχει αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του και ένα τεράστιο πλήθος οπαδών να τον ακολουθούν. Σίγουρα αυτοί που τον υποστηρίζουν είναι περισσότεροι από οποιουδήποτε άλλου αναβάτη. Σήμερα τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ενώ από τον επόμενο χρόνο, θα τον δούμε στη δορυφορική Petronas Yamaha. Στα 41 του χρόνια συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός, όμως οι χρονιές που έχει μπροστά του αρχίζουν να περιορίζονται.

Ο «Γιατρός» σκέφτεται ήδη το μέλλον του και το ιδανικό σενάριο για εκείνον είναι να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στο MotoGP. Η VR46 Team, όπως θα ονομάζεται, δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον όπως ο ίδιος λέει, αλλά έχει μπει στο πρόγραμμα. Με βάση τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και την αναγνωρισιμότητα στο πρόσωπό του, δεν θα δυσκολευτεί να βρει συνεργάτες, αναβάτες, χορηγούς και όσα άλλα χρειαστεί. Επίσης έχει εξασφαλισμένο ένα πολύ μεγάλο κοινό οπαδών!

«Έχουμε ήδη μιλήσει με τη Yamaha»

«Είναι λίγο νωρίς. Στο τέλος του 2021 όμως, το MotoGP θα αλλάξει για το 2022 και ίσως βρούμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε την VR46 Team στο MotoGP. Είναι όμως πραγματικά νωρίς. Δεν είναι εύκολο. Η διοργάνωση είναι πολύ μεγάλη, το MotoGP δεν είναι απλή υπόθεση. Το Moto3 και το Moto2 είναι εφικτό, το MotoGP όμως είναι ένα μεγάλο βήμα. Πραγματικά δεν ξέρω ακόμη. Σε ο,τι αφορά τις μοτοσικλέτες όμως, γιατί να μην απευθυνθώ στη Yamaha; Έχουμε ήδη μιλήσει με τον επικεφαλής. Πάντως, μέχρι να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τελικά, συνεχίζουμε κανονικά στη Moto3 και τη Moto2» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!