Τέλος οι σκέψεις για πρωτάθλημα λέει ο Βαλεντίνο Ρόσι

Πέτρος Σηφαλάκης
Τέλος οι σκέψεις για πρωτάθλημα λέει ο Βαλεντίνο Ρόσι
Μετά από δύο πτώσεις στη σειρά, ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν μπορεί να σκέφτεται για τον τίτλο, όπως λέει ο ίδιος αλλά χαίρεται που έχει έναν αρκετά καλό ρυθμό.

Σε μια πολύ ανατρεπτική χρονιά από αγωνιστικής πλευράς, το MotoGP δεν έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο και πολλοί αναβάτες μπορούν να τον «χτυπήσουν». Ακόμη είναι νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, ωστόσο ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι τον ίδιο, θα πρέπει να τον «ξεγράψουμε» μετά από δύο συνεχόμενες πτώσεις. Το λάθος που έκανε στην Καταλονία στην ουσία έκλεισε κάθε πιθανότητα να πάρει τον τίτλο.

«Προκειμένου να μην απελπιστώ, θα πρέπει να σκεφτώ ότι ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, σε γενικές γραμμές. Οδήγησα καλά, διασκέδασα και θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη. Ακολουθούμε έναν πολύ καλό δρόμο με τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας. Ακόμη και αν οι σκέψεις για το πρωτάθλημα στην ουσία... πέθαναν για εμένα, υπάρχουν πιθανότητες να είμαι αρκετά γρήγορος μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν έχουμε χάσει το παιχνίδι μαθηματικά, αλλά είναι δύσκολο. Δυστυχώς έχω κάνει τρεις αγώνες με μηδέν βαθμούς. Έπεσα δύο φορές συνεχόμενα από δικό μου λάθος. Μετά, η μοτοσικλέτα χάλασε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ήταν δύσκολο.

Αλλά ακόμη μένουν αρκετοί αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο γρήγοροι γίνεται. Στην Καταλονία ξεκίνησα πολύ ομαλά. Είχα έναν καλό ρυθμό, προσπάθησα να οδηγώ πολύ γλυκά για να κρατήσω τα ελαστικά μου. Ξέρω ότι όλοι στο τέλος θα είχαμε πρόβλημα με αυτό. Αλλά ο Φράνκο έκανε ένα λάθος στη στροφή 1. Από εκείνη τη στιγμή και μετά προσπάθησα να πιέσω για να μη μείνω πολύ πίσω από τον Φάμπιο. Ήθελα να προσπαθήσω να μείνω κοντά του γιατί ήξερα ότι ειδικά οι Suzuki στο τέλος του αγώνα είναι δυνατές. Έκανα λάθος όμως, έπεσα. Έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός στη θερμοκρασία της αριστερής πλευράς στο ελαστικό. Κοιτώντας τα δεδομένα, ο γύρος ήταν σχεδόν ίδιος με τον προηγούμενο» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!