Ο Ρόσι θα τρέξει το 2021 με την Petronas – Yamaha

Gazzetta team
Ο Ρόσι θα τρέξει το 2021 με την Petronas – Yamaha
Είναι πλέον επίσημο! Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα συνεχίσει του χρόνου την καριέρα του στο MotoGP με τη δορυφορική ομάδα της Petronas-Yamaha, οπότε θα πρόκειται για την 22η σεζόν του «Γιατρού» στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα παραμείνει και του χρόνου στην ενεργό δράση, καθώς θα συμμετάσχει και το 2021 στο MotoGP. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, αφού θα είναι η 26η αγωνιστική σεζόν του Ιταλού αναβάτη γενικότερα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας και η 22η του «Γιατρού» ειδικότερα στο MotoGP.

Όπως είχε κυκλοφορήσει εδώ και εβδομάδες, θα αλλάξει ο Ρόσι ομάδα και θα μεταπηδήσει από την εργοστασιακή Yamaha στη δορυφορική Petronas SRT, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλέον και με επίσημη ανακοίνωση του νέου…εργοδότη του.

Αγωνιστικά δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή για τον Βάλε, καθώς η Yamaha του εγγυάται εργοστασιακό υλικό και πλήρη υποστήριξη. Η υπογραφή των συμβολαίων καθυστέρησε μέχρι να διευκρινιστούν και οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες μεταξύ των Yamaha, Petronas SRT και Βαλεντίνο Ρόσι.

Τον Ιταλό θρύλο του MotoGP θα συνοδεύσουν στη νέα του ομάδα τρία άτομα, που ανήκουν στο εργοστασιακό team της Yamaha. Πρόκειται για τον διευθυντή της ομάδας, Νταβίντ Μουνιόζ, τον μηχανικό επεξεργασίας δεδομένων Ματέο Φλαμίνι και τον προπονητή του Ρόσι, Ιντάλιο Μανουέλ Γκαβίρα.

Ο 41χρονος Ρόσι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με ισχύ έως τα τέλη του 2021, χωρίς οψιόν ανανέωσης για το 2022. Αν μείνουν ευχαριστημένα και τα δύο μέρη από τη συνεργασία τους, τότε θα αποφασίσουν το επόμενο καλοκαίρι να συνεχίσουν μαζί για άλλον ένα χρόνο.

Τeammate του Βαλεντίνο Ρόσι στην Petronas θα είναι ο Φράνκο Μορμπιντέλι. Ετσι θα βρίσκεται για πρώτη φορά ο «Γιατρός» σε μία ομάδα όπου ο δεύτερος αναβάτης θα προέρχεται από τη δική του ακαδημία νέων αναβατών VR46. Ρόσι και Μορμπιντέλι είναι πολύ καλοί φίλοι και προπονούνται συχνά μαζί.

Ο Βάλε έχει τρέξει από το 1996 έως σήμερα σε 409 Γκραν Πρι μοτοσικλέτας και έχει νικήσει στα 115 από αυτά. Ωστόσο η πορεία του βρίσκεται σε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και έχει να νικήσει από το 2017 στο Γκραν Πρι του Άσεν. Όσο για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, αυτή θα βασιστεί πλέον στο δίδυμο Μάβερικ Βινιάλες και Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!