Βαλεντίνο Ρόσι: «Το 2021 θα είμαι με την Petronas»

Gazzetta team
Βαλεντίνο Ρόσι: «Το 2021 θα είμαι με την Petronas»
Σίγουρη θεωρεί πλέον τη «μεταγραφή» του στην Petronas Yamaha ο Βαλεντίνο Ρόσι και λέει ότι πολύ σύντομα, θα μπουν και οι τελικές υπογραφές.

Τα σενάρια ότι τελικά, ο Βαλεντίνο Ρόσι ίσως να μη συνεχίσει στην Petronas και να αποχωρήσει από το MotoGP, δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Ιταλός θα φύγει από την εργοστασιακή Yamaha μετά το τέλος αυτής της χρονιάς και θα πάει στη δορυφορική ομάδα, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, κάτι που δείχνει ότι τα προβλήματα που υπήρχαν, λύθηκαν. Σύμφωνα με τον Βαλεντίνο Ρόσι, η κατάσταση είναι 100% ξεκάθαρη και μάλλον θα πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη.

«Το 2021 δεν θα είναι η τελευταία μου χρονιά»

«Πήγαμε να υπογράψουμε την περασμένη εβδομάδα. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, θα είμαι με την Petronas το 2021. Όμως δεν βιαστήκαμε. Υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα, νομίζω όμως ότι όλα θα τελειώσουν ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το συμβόλαιο θα το κάνουμε ετήσιο, αλλά με προϋποθέσεις να συνεχίσουμε αν τα αποτελέσματα στο πρώτο μισό της επόμενης σεζόν είναι καλά. Θα αποφασίσω το καλοκαίρι. Αν διεκδικώ καλά αποτελέσματα και είμαι στην 5άδα θα συνεχίσω. Δεν είναι ένα καθαρό 1+1 συμβόλαιο, δεν υπάρχει ρήτρα για το 2022. Στο συμβόλαιο γράφει ότι αν είμαστε όλοι χαρούμενοι θα συνεχίσουμε.

Για να είμαι ειλικρινής ήμουν λίγο τσαντισμένος με την Yamaha που πρότεινε ετήσιο συμβόλαιο. Τους εξήγησα ότι το 2021 δεν θα είναι η τελευταία μου σεζόν και το κατάλαβαν. Η συμφωνία καθυστερεί να ανακοινωθεί, πρώτα επειδή νομίζω ότι πλέον στο MotoGP υπογράφουν όλοι πολύ γρήγορα και αρχίζεις να σκέφτεσαι την επόμενη χρονιά και όχι αυτή στην οποία αγωνίζεσαι. Επίσης το συμβόλαιο είναι πολύ σημαντικό και υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να οριστικοποιηθούν. Δεν βιαζόμαστε άλλωστε» ήταν τα λόγια του Βαλεντίνο Ρόσι για τη συνέχεια της καριέρας του στο MotoGP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!