Ο Μιρ σκέφτεται το πρωτάθλημα του MotoGP!

Gazzetta team
Ο Μιρ σκέφτεται το πρωτάθλημα του MotoGP!
Αν και δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει, ο Ζοάν Μιρ θέλει πολύ ένα πρωτάθλημα οδηγών και ομολογεί ότι είναι μέσα στις σκέψεις του, αν και δεν του έχει γίνει και... έμμονη ιδέα.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ο Ζοάν Μιρ έχει καταφέρει να αποσπάσει τους περισσότερους βαθμούς από όλους τους αναβάτες του MotoGP και αυτό, χωρίς να έχει κερδίσει κανέναν αγώνα. Ο αναβάτης της Suzuki έχει όλα τα φόντα για να βρεθεί σύντομα στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να γίνει ο έβδομος διαφορετικός νικητής της φετινής χρονιάς, όμως δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε μια θέση διεκδίκησης του πρωταθλήματος αναβατών.

«Έδωσα το 100% σε κάθε γύρο, μιας και δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν ξεκινάς από την ενδέκατη θέση. Όταν είδα ότι ο Πέκο, ο Μάβερικ, ο Πολ και ο Φάμπιο ξέφυγαν μπροστά, προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Στα μισά του αγώνα άρχισα να νιώθω καλύτερα στη μοτοσυκλέτα και μείωνα τη διαφορά. Στους τελευταίους γύρους ήταν ωραίες οι μάχες μας. Είμαι χαρούμενος με τη δεύτερη θέση, αλλά ανυπομονώ για την πρώτη νίκη. Τώρα όμως το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτές τις εμφανίσεις.

Μετά την Αυστρία και το βάθρο που πέτυχα εκεί, άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να το ξανακάνω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η Suzuki είναι η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα σε όλες τις πίστες. Έγινε ένα κλικ στο κεφάλι μου μετά από αυτά και τώρα ο στόχος μου είναι να μπαίνω στην τριάδα. Ας δούμε τώρα τι θα γίνει στη Βαρκελώνη. Πρέπει να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες. Αν τα καταφέρουμε τότε θα παλεύω για νίκες. Ενδεχομένως και από την Βαρκελώνη. Θεωρώ ότι παλεύω για τον τίτλο, αν και δεν θέλω να το σκέφτομαι πάρα πολύ. Είμαστε στα μισά του πρωταθλήματος και είμαι πολύ κοντά. Ίσως από σήμερα να ξεκινά η σεζόν για εμάς» είπε ο Μιρ.

Όσο ακολουθούσε τον Κουαρταραρό, ο Μιρ παρατηρούσε τη Yamaha του και έκανε μερικές διαπιστώσεις. «Είδα ότι η Yamaha έχει παρόμοια συμπεριφορά με την Suzuki τόσο στα φρένα, όσο και κυρίως μέσα στις στροφές. Για την ΚΤΜ δεν ήταν εύκολο να κάνω σύγκριση γιατί ο Pol δυσκολευόταν και είχε αρκετή φθορά στα ελαστικά» είπε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!