O Γιόαν Μιρ ταχύτερος στο FP3 του Γκραν Πρι Στυρίας

Gazzetta team
O Γιόαν Μιρ ταχύτερος στο FP3 του Γκραν Πρι Στυρίας
Ο Γιόαν Μιρ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στο FP3 στην αυστριακή πίστα του Red – Bull Ring αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τους Κουαρταραρό και Νακαγκάμι. Απογοήτευση για τον Ρόσι, που πέτυχε τον 15ο χρόνο και θα παλέψει πλέον στο Q1.

O Γιόαν Μιρ επιβεβαίωσε τη φόρμα του και την ταχύτητα της Suzuki πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στο FP3 του Γκραν Πρι Στυρίας. Ο Ισπανός πέτυχε χρόνο 1:23.456 λεπτών και άφησε δεύτερο τον Φάμπιο Κουαρταραρό με Yamaha και διαφορά 0,151 δευτερολέπτων. Τρίτος ο Νακαγκάμι, που ήταν ο ταχύτερος αναβάτης με Honda, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati και Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha.

Εκτος καλύτερος χρόνος από τον Πολ Εσπαργκαρό με ΚΤΜ, που ήταν και ο μόνος οδηγός με χειρότερο χρόνο από εκείνον της Παρασκευής. Μία άλλη ΚΤΜ με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα ήταν έβδομη, ενώ το Top 10 συμπλήρωσαν οι Φράνκο Μορμπιντέλι (Υamaha), Άλεξ Ρινς (Suzuki), όπως επίσης ο Τζακ Μίλερ με Ducati.

Μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις στο Q1 θα δώσουν μεταξύ άλλων οι Μπραντ Μπίντερ, Ζοάν Ζαρκό, Ντανίλο Πετρούτσι και Βαλεντίνο Ρόσι. Χαρακτηριστικό του μεγάλου ανταγωνισμού είναι το γεγονός, ότι ο 15ος Ρόσι ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον πρώτο των τρίτων ελεύθερων δοκιμαστικών, Γιόαν Μιρ.

Στα αξιοσημείωτα των τρίτων ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα Red-Bull Ring είχαμε την πτώση του Τζακ Μίλερ στη γρήγορη στροφή 6 και το άνοιγμα του αερόσακου του αναβάτη της Ducati, ο οποίος ωστόσο δεν έπαθε τίποτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!