Νέο χειρουργείο για τον Μαρκ Μάρκεθ, κινδυνεύει να χάσει το Μπρνο

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο χειρουργείο για τον Μαρκ Μάρκεθ, κινδυνεύει να χάσει το Μπρνο
Περιμέναμε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα ήταν έτοιμος για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς, όμως μια νέα επέμβαση αλλάζει τα δεδομένα και ίσως χάσει ακόμη ένα Γκραν Πρι.

Μετά το λάθος που έκανε στον αγώνα της Χερέθ, ο Μαρκ Μάρκεθ μπήκε σε περιπέτειες με την υγεία του και ακόμη παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στις πίστες. Αρχικά, ήταν πιθανό να ετοιμαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, όμως στο επόμενο Γκραν Πρι, δοκίμασε να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες δοκιμές και τελικά δεν προχώρησε, αφού είχε ενοχλήσεις από το χέρι του.

Μέχρι τώρα θεωρούσαμε σχεδόν δεδομένο ότι θα επιστρέψει στον αγώνα του Μπρνο στην Τσεχία. Όμως, ήρθαν νέα δεδομένα που αλλάζουν την κατάσταση. Μπήκε ξανά στο χειρουργείο για να του τοποθετηθεί μια νέα πλάκα τιτανίου την οποία του την είχαν βάλει την πρώτη φορά. Θα μείνει 48 ώρες στο νοσοκομείο και ύστερα θα είναι ασφαλές να γίνουν εκτιμήσεις για την κατάστασή του. Το καλό είναι ότι το σπάσιμο που είχε στο βραχιόνιο οστό δεν έχει επηρεαστεί.

«Δυστυχώς η υπερβολική πίεση δημιούργησε νέο πρόβλημα»

«Ο Μαρκ μπήκε στο χειρουργείο πριν από 13 ημέρες και σήμερα χρειάστηκε να ξαναμπεί. Το πρώτο χειρουργείο ήταν επιτυχημένο, αλλά αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να αποδειχτεί ανεπαρκής η πλάκα. Έτσι αυτή αφαιρέθηκε και μπήκε άλλη. Ο αναβάτης δεν ένοιωσε κάποιον πόνο όλο αυτό το διάστημα και ακολουθούσε τις ιατρικές συμβουλές. Δυστυχώς η υπερβολική πίεση δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Τώρα θα πρέπει να περιμένει 48 ώρες για να εκτιμήσουμε εκ νέου την κατάσταση και την περίοδο ανάρρωσης» είπε ο Δόκτωρ Μιρ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!