Στόουνερ: «Απογοητευτικό για τον Βαλεντίνο Ρόσι να τρέξει σε δορυφορική»

Πέτρος Σηφαλάκης
Στόουνερ: «Απογοητευτικό για τον Βαλεντίνο Ρόσι να τρέξει σε δορυφορική»
Ο Κέισι Στόουνερ θεωρεί ότι ένα όνομα σαν τον Βαλεντίνο Ρόσι, που έχει αφήσει τέτοια κληρονομιά στο άθλημα του MotoGP, δεν αρμόζει σε μια δορυφορική ομάδα όπου σκέφτεται να συνεχίσει.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο του MotoGP είναι ο Κέισι Στόουνερ, ένας αναβάτης με τεράστιο ταλέντο και ικανότητες, ο οποίος όμως σταμάτησε νωρίς και εγκατέλειψε το άθλημα, για τους δικούς του λόγους. Ο συγκεκριμένος αναβάτης κατάφερε πολλές φορές να μπει εμπόδιο στον Βαλεντίνο Ρόσι, με τον τελευταίο να βρίσκεται στα 41 του χρόνια και να συνεχίζει κανονικά στο MotoGP. Ο Ρόσι μετά το 2020, όπου θα λήξει το συμβόλαιό του με τη Yamaha, είναι πολύ πιθανό να πάει στη δορυφορική Petronas Yamaha, αφού τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα θα την πάρει ο νέος -και πολλά υποσχόμενος- Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Κέισι Στόουνερ, είπε την άποψή του σχετικά με την ενδεχόμενη κίνηση του Βαλεντίνο Ρόσι.

«Ο Βαλεντίνο Ρόσι υποβιβάζεται σε μια δορυφορική ομάδα»

«Νομίζω ότι αν σταματούσε λίγο νωρίτερα θα άφηνε μεγαλύτερη κληρονομιά, την οποία ούτως ή άλλως θα αφήσει στο άθλημα. Τώρα όμως αποδεικνύει ότι μπορεί να νικηθεί. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις κάποιον που όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους και θα πλήρωναν μια περιουσία για να τον έχουν, τώρα να υποβιβάζεται σε μια δορυφορική ομάδα. Ο Βαλεντίνο έχει ακόμα τις δυνατότητες να πάρει μερικά πολύ καλά αποτελέσματα και αναμφίβολα να κυνηγήσει μερικές νίκες στο μέλλον. Δεν χάνεις τις δυνατότητές σου έτσι απλά. Πάντως είναι λυπηρό να τον βλέπεις να μην αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή για το βάθρο, όσο στο παρελθόν» ήταν τα λόγια του Στόουνερ.

Πάντως, ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει δηλώσει ότι μετά την καραντίνα έκανε διάφορες σκέψεις και πλέον, είναι περισσότερο συμφιλιωμένος με την ιδέα εγκατάλειψης των αγώνων, που πλέον δεν... χώραγε στο μυαλό του. Ανακάλυψε ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, να περνάει ποιοτικό χρόνο με τους δικούς του ανθρώπους και να απολαύσει στιγμές που δεν μπορούσε, όσο βρισκόταν συνεχώς σε ένα αεροπλάνο για να ταξιδεύει στις πίστες όλου του κόσμου με το MotoGP. Το πάθος του για τους αγώνες μπορεί να ήταν ανίκητο, πλέον όμως μπορούμε να πούμε ότι ο «Γιατρός» έχει αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά. Σύντομα, πάντως, θα δούμε αν τελικά θα πάει στην Petronas Yamaha ή αν θα αποσυρθεί από τη δράση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!